Søndagstanker 25. juni 2017

 

SØNDAGSTANKER

25. juni

3. søndag i treenighetstiden

Bibeltekst: Luk. 14, 15-24.

 

Det er alvor over sommerens bibeltekster. I teksten for 25. juni er det likevel noe annet som er viktigere: Den store festen i Guds rike. Det er livets store mål, og den blir beskrevet med ord som vekker både glede og håp. Det store gjestebudet med rikelig mat og drikke, latter og sang. Det blir et sted uten dødens truende skygger og ingen skader hverandre mer.

I en verden som er så full av vanskeligheter og ondskap, er hat og egoisme noen ganger lettere å få øye på enn godhet og kjærlighet. Denne søndagen møter oss imidlertid med den dype trøsten at Gud har noe for oss som ingen kan ødelegge. Det beskrives som den store festen, gjort i stand av Ham selv og Jesus la alt til rette da han kom til oss for å kjempe vår kamp mot alt ondt.

Nå er alt ferdig, og innbydelsene sendes ut. Men det skjer her som overalt ellers at det er noen som ikke er interesserte i å komme. Det er andre ting som de oppfatter som viktigere der og da, helt alminnelige ting. I dag ville vi vel kalle det eiendom, produksjonsmidler og relasjoner. Det er ingenting i veien med alt dette, snarere tvert imot, men det hindret de innbudte i å ta del i festen.

Vi er også innbudt, og vi får minne oss selv på hva vi faktisk har svart og oppmuntre hverandre med å si: Gå ikke glipp av den store festen!

                                                                                                                                                   God søndag!

Gunnar Øvstegård

 

Kontaktinformasjon for Ullensaker Kirkelige Fellesråd

Dersom du har konkrete spørsmål om de kirkelige handlingene, eller du ønsker å gjøre avtale om dåp eller vigsel, ta kontakt med menighetskontoret i ditt sokn.

Har du spørsmål om gravferd, feste av gravsted, stell av graver eller andre spørsmål relatert til kirkegård og kirkebygg, ta kontakt med kirkevergens kontor.

Kst. kirkeverge
Helle Thode: 66 10 81 45 /
412 73 472

Prost Øvre Romerike
Liv Berg Krohn-Hansen:
907 38 416

Konsulent
Dene Støe: 957 37 009

Postadresse fellesrådet/
kirkevergen:
Postboks 470
2051 Jessheim

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"