Søndagstanker 27. august 2017

BILVASK OG SKIBOKS . . . OG NÅDE Ola jubla. Han hadde fått jobb på bensinstasjonen i vinterferien. Han øyna et håp om ny moped. Den første kunden var en elegant herre med tversoversløyfe og Mercedes. Han bestilte bilvask – den beste. Han hadde skiboks på taket. «Men det går vel bra?» spurte han. Ola var litt usikker. Han tok en sjanse. «Det går bra!» svarte han.

Søndagstanker

Søndag 27.august

12. søndag i treenighetstiden

Ef. 2.1-10

 

BILVASK OG SKIBOKS . . . OG NÅDE

 

Ola jubla. Han hadde fått jobb på bensinstasjonen i vinterferien. Han øyna et håp om ny moped. Den første kunden var en elegant herre med tversoversløyfe og Mercedes. Han bestilte bilvask – den beste. Han hadde skiboks på taket. «Men det går vel bra?» spurte han. Ola var litt usikker. Han tok en sjanse. «Det går bra!» svarte han.

Det gikk ikke bra. Etter vaskinga var skiboksen som et trekkspill. Og Mercedes’n var pryda med nye fartsstriper både her og der. Og eieren var ikke i godt humør. På vaklende bein og med blanke øyer gikk Ola inn på sjefens kontor. Med skjelvende stemme fortalte han om tabben. Sjefen sa ikke: «Hva i svarte Helv… har du gjort nå!?» Nei, sjefen sa: «Hør her, min venn. Jeg har sjøl vært ung og gjort tabber. I dette firmaet fins det både tilgivelse og forsikringer. Ta deg en cola. Jeg skal ordne opp med kunden.»

Paulus hadde gjort verre ting enn å vaske en bil . . . feil. Han hadde forfulgt de troende. Han hadde trengt seg inn i hjemmene og slept ut både kvinner og menn og fått dem kasta i fengsel (Ap.gj. 8.3). På forunderlig vis møtte han Jesus. Det forandret livet hans. Paulus lærte hva nåde var. Han forteller vakkert om nåden i Efeserbrevet. «Av nåde er dere frelst ved tro. Det er ikke deres eget verk, men Guds gave,» sier han.

God helg – gjerne med nyvaska bil . . . og ny nåde!

            - Hver dag er en sjelden gave,

              en skinnende mulighet.

             Hver dag er på ny en nåde

              som stiger fra Himlen ned. -                                                                                                                                                                             Bjørn Tørnby

                                                          

Kontaktinformasjon for Ullensaker Kirkelige Fellesråd

Dersom du har konkrete spørsmål om de kirkelige handlingene, eller du ønsker å gjøre avtale om dåp eller vigsel, ta kontakt med menighetskontoret i ditt sokn.

Har du spørsmål om gravferd, feste av gravsted, stell av graver eller andre spørsmål relatert til kirkegård og kirkebygg, ta kontakt med kirkevergens kontor.

Kirkeverge
Dene Støe: 66 10 81 45 /
957 37 009

Konsulent
Helle Thode: 66 10 81 45 /
412 73 472

Prost Øvre Romerike
Liv Berg Krohn-Hansen:
907 38 416

Postadresse fellesrådet/
kirkevergen:
Postboks 470
2051 Jessheim

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"