Søndagstanker 9. juli 2017

Søndagstanker

Søndag 9. juli

5. s. i  treenighetstiden  

Prekentekst Jer. 23,16-24.

 

Hva Skjer?

Det hender at noen vil forsikre oss om at alt er vel uten at det er det. Hvorfor de sier det er ikke alltid mulig å vite. De fleste slike ord har nok mye velvilje i seg. «Det går nok bra skal du se. Det blir ikke så galt. Det går over».

Profeten Jeremia stod overfor en mur av falsk trøst når truslene hang over folk og land. Han måtte fortelle sine landsmenn at de levde på en løgn, dekket over av velviljens falske trøst. De hadde forlatt Guds veier, og de ble gjennom den unge profeten ropt tilbake, til Gud. Guds ord skulle være deres lys på ferden.

På en pen sommerdag i et velorganisert samfunn i2017 er avstanden til Jeremia stor, over 2500 år. Men temaet er like aktuelt. Vi hører både lokkende og truende stemmer. Noen tegner virkeligheten penere enn den er, andre mørkere. Det er like ille begge deler. Denne søndagen oppfordres vi til selv å søke Guds ord, la oss utfordre, glede, fortvile. Vi trenger også å være sammen om dette, hjelpe hverandre med det vi kan. Da kan vi lettere skjelne hva som virkelig skjer i våre liv.

Ha en god kirkesøndag!

 

Gunnar Øvstegård.

 

Kontaktinformasjon for Ullensaker Kirkelige Fellesråd

Dersom du har konkrete spørsmål om de kirkelige handlingene, eller du ønsker å gjøre avtale om dåp eller vigsel, ta kontakt med menighetskontoret i ditt sokn.

Har du spørsmål om gravferd, feste av gravsted, stell av graver eller andre spørsmål relatert til kirkegård og kirkebygg, ta kontakt med kirkevergens kontor.

Kst. kirkeverge
Helle Thode: 66 10 81 45 /
412 73 472

Prost Øvre Romerike
Liv Berg Krohn-Hansen:
907 38 416

Konsulent
Dene Støe: 957 37 009

Postadresse fellesrådet/
kirkevergen:
Postboks 470
2051 Jessheim

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"