Søndagstanker 22. september 2019

SØNDAGSTANKER Søndag 22.september 15.søndag i treenighetstiden Tekst: Joh 15,9-12

SØNDAGSTANKER

Søndag 22.september

15.søndag i treenighetstiden

Tekst: Joh 15,9-12

 

TEMA: Jeg elsker deg!?

Han stod der sammen med kjæresten sin, og han brukte mange ord og stor patos for å legge ut om hvor høyt han elsket henne. Han avsluttet med å si at «jeg kan gå gjennom ild og vann for deg!». Hun spurte: «Kan vi møtes i morgen?» Han tenkte seg om og sa: «Ja, hvis det ikke regner».

Det er ord som er så store at de kan bli ødelagt fordi de blir misbrukt så ofte at de mister sin verdi. «Jeg elsker deg» kan så lett bli motsagt fordi handlingene viser det motsatte: Jeg elsker ikke deg. Jeg sørger først og fremst for at jeg selv har det bra.

Jesus ga de som fulgte ham følgende beskjed: «Dere skal elske hverandre som jeg har elsket dere». Utrolig sterke ord. Men ordene sies av en som i liten grad snakket om å elske. Han elsket ved å vise det i praksis. Mennesker ble tatt vare på. Den blinde mannen fikk synet igjen fordi han ba om det. Han gjorde vann til vin for å unngå skandale i bryllupet. Han sørget for at faren fikk barnet sitt tilbake fra dødens kalde grep. Han elsket – ved selv å gi sitt liv. Han lot seg frivillig bli hengt på korset for vår skyld. Livet til Jesus elsket oss.

Jesus sier til oss at vi skal elske hverandre slik han elsker oss. Jeg kjenner meg svimmel når jeg tenker på hans kjærlighet mot meg. Samtidig vet jeg at livet mitt roper langt høyere enn ordene jeg sier. Om jeg bare skal være i stand til å leve en flik av hans kjærlighet er jeg avhengig av å leve tett sammen med ham. Da kan hans kjærlighet i beste fall ha en smitteeffekt som gjør at andre kan erfare den når andre møter deg.

 

Tormod Kleiven

 

Kontaktinformasjon for Ullensaker Kirkelige Fellesråd

Dersom du har konkrete spørsmål om de kirkelige handlingene, eller du ønsker å gjøre avtale om dåp eller vigsel, ta kontakt med menighetskontoret i ditt sokn.

Har du spørsmål om gravferd, feste av gravsted, stell av graver eller andre spørsmål relatert til kirkegård og kirkebygg, ta kontakt med kirkevergens kontor.

Kirkeverge
Dene Støe: 66 10 81 45 /
957 37 009

Konsulent
Helle Thode: 66 10 81 45 /
412 73 472

Prost Øvre Romerike
Liv Berg Krohn-Hansen:
907 38 416

Postadresse fellesrådet/
kirkevergen:
Postboks 470
2051 Jessheim

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"