Søndagstanker 23. juni 2019

Tekst: Joh. 3,1-13

Søndagstanker

Søndag 23.juni

  1. søndag i treenighetstiden

Tekst: Joh. 3,1-13

 

Nikodemus

 

Jeg har de siste årene fått lov til å døpe mange, både barn og voksne. Når det gjelder barna, så har jo ikke de en bevissthet om hva som skjer i dåpen, men det har ikke vi voksne heller. Jeg har mange ganger undret meg over hva som skjer når tre håndfuller med vann øses over barnets hode.

Det eneste jeg ser er at hodet blir vått og må tørkes med en klut. Men Bibelen forteller at det er noe mye mer som skjer. Jesus er tilstede i vannet, bønnene og håndspåleggelsen. Det er en ny fødsel som skjer. Forstår jeg det? Nei, men jeg tror det.

I dagens tekst møter vi en som også ikke forstår når Jesus snakker om å bli født på ny. Det er Nikodemus. Han kom til Jesus om natten og måtte snakke med han om spørsmål han gikk og lurte på. Jesu svar er at en ting er å komme ut av mors liv. En annen er å bli født av vann og Ånd. Dermed peker Jesus på at gjennom dåpens vann skjer det et under som bare sees i den åndelige verden.

Barna som blir båret til dåpen tar imot Jesus, på samme måte som de tar imot omsorg, mat og stell av sine foreldre. Derfor sier Jesus at vi skal bli som barn for å komme inn i Guds rike.

 

Denne søndagen er det også St. Hans til minne om et annet barn som blir født og som skulle få svært viktige oppgaver. Det er Johannes som ble født 6 måneder før Jesus. Det var som barn både Jesus og Johannes kom inn i verden. De måtte ta imot fra sine foreldre alt de trengte for å vokse opp til de oppgavene som lå foran.

 

God Jonsokhelg.

 

Steinar Tosterud

Kontaktinformasjon for Ullensaker Kirkelige Fellesråd

Dersom du har konkrete spørsmål om de kirkelige handlingene, eller du ønsker å gjøre avtale om dåp eller vigsel, ta kontakt med menighetskontoret i ditt sokn.

Har du spørsmål om gravferd, feste av gravsted, stell av graver eller andre spørsmål relatert til kirkegård og kirkebygg, ta kontakt med kirkevergens kontor.

Kirkeverge
Dene Støe: 66 10 81 45 /
957 37 009

Konsulent
Helle Thode: 66 10 81 45 /
412 73 472

Prost Øvre Romerike
Liv Berg Krohn-Hansen:
907 38 416

Postadresse fellesrådet/
kirkevergen:
Postboks 470
2051 Jessheim

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"