Søndagstanker 21. juli 2019

SøndagstankerSøndag 21. juli Aposteldagen (6. søndag i treenighetstiden)Tekst: Mark 3,13-19

Søndagstanker

Søndag 21. juli

Aposteldagen (6. søndag i treenighetstiden)

Tekst: Mark 3,13-19

 

En tviler og en tyv

 

Jesus kalte en dag til seg tolv menn blant de som fulgte han. Disse tolv, skulle være sammen med han og de skulle sendes ut for å forkynne. Her var blant andre noen fiskere og en toller. Her var en som skulle forråde Jesus og en som skulle fornekte at han kjente han.

Et knippe utvalgte som skal være Jesu aller nærmeste menn. De skal få undervisning, både sammen med alle som ville høre på og alene, bare de tolv. De skal få gå sammen med Jesus og lytte og lære av ham og de skal sendes ut for å fortelle andre om hvem Jesus er og om Gud.

 

En av dem var Matteus, han var toller og tollerne var kjent for å ta for mye i skatt av folk som skulle inn i byen, slik at de kunne putte litt ekstra i egen lomme. En toller kunne man ikke stole på, han var rett og slett en tyv.

 

En av dem var Tomas, som ikke kunne tro at Jesus var stått opp, før han selv hadde fått møte ham og ta på sårene hans. Tomas måtte både se og kjenne sårene til Jesus for å kunne tro at han var stått opp. Han var en tviler, en som ikke trodde før han selv hadde fått møte den oppstandne Jesus Kristus.

 

Nettopp på grunn av sine menneskelige svakheter ble disse mennene valgt ut. De var helt vanlige menn, av den sorten det fantes mange av den gangen og i dag.

Fortsatt peker Gud ut disipler, etterfølgere, som får i oppgave å forkynne hans evangelium for mennesker i dag. I dag er det deg og meg han vil bruke, vi som noen ganger tviler på at Jesus virkelig stod opp fra de døde og vi som ikke helt klarer å følge alle lover og regler.

 

I dag trenger Jesus fortsatt både tvilere og «tyver» og vi kan alle få følge ham og få forkynne hans ord.

 

Hanne Sinkerud

Kontaktinformasjon for Ullensaker Kirkelige Fellesråd

Dersom du har konkrete spørsmål om de kirkelige handlingene, eller du ønsker å gjøre avtale om dåp eller vigsel, ta kontakt med menighetskontoret i ditt sokn.

Har du spørsmål om gravferd, feste av gravsted, stell av graver eller andre spørsmål relatert til kirkegård og kirkebygg, ta kontakt med kirkevergens kontor.

Kirkeverge
Dene Støe: 66 10 81 45 /
957 37 009

Konsulent
Helle Thode: 66 10 81 45 /
412 73 472

Prost Øvre Romerike
Liv Berg Krohn-Hansen:
907 38 416

Postadresse fellesrådet/
kirkevergen:
Postboks 470
2051 Jessheim

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"