Søndagstanker 4. august 2019

Søndagstanker Søndag 4. august 8. søndag i treenighetstiden Tekst: Mark. 12,28-34

Søndagstanker

Søndag 4. august

  1. søndag i treenighetstiden

Tekst: Mark. 12,28-34

 

 

Å elske

 

«Du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel og av hele ditt sinn og av all din kraft.», siterer Jesus fra det gamle testamentet i søndagens tekst.

Dette er en altomfattende kjærlighet, hele ditt hjerte, hele din sjel, hele ditt sinn og all din kraft. Det er alt du er og har, med alt det skal vi elske Gud. Wow!

 

Jesus plukker fram dette som en del av svaret på hvilket bud som er det største.

Aller viktigst er vårt forhold til Gud, og at vi elsker ham med alt vi er og har. Samtidig setter Jesus opp et annet bud som like viktig, og det er å elske vår neste som oss selv.

 

Vår kjærlighet til Gud og til våre medmennesker henger uløselig sammen, for vår kjærlighet til Gud viser seg i vår kjærlighet til hverandre.

Dette er også en langt mer omfattende kjærlighet enn kjærligheten til vår ektefelle. Å elske har flere ulike nivåer, den erotiske kjærligheten er forbeholdt vår ektefelle, men all annen kjærlighet skal vi vise hverandre. «Jeg elsker moffa», sier barnebarnet på tre og smiler bredt og stråler med øynene og over hele ansiktet. Han ser faktisk ut som han gir uttrykk for en kjærlighet som er altomfattende i forhold til moffa, den store helten i livet.

Kan du si det til noen at du elsker dem på en slik måte?

 

Det handler ikke om erotikk, men om en dyp og inderlig kjærlighet som vi er skapt til å ha overfor både Gud og alle mennesker (ja, vår neste er alle mennesker).

Prøv å kjenn etter. Elsker du noen mennesker på denne måten? Kan du gjøre det?

Gud elsker både deg, meg og alle andre på denne måten. Du er altså allerede elsket, gi videre av denne kjærligheten til mennesker rundt deg.

 

Hanne Sinkerud

Kontaktinformasjon for Ullensaker Kirkelige Fellesråd

Dersom du har konkrete spørsmål om de kirkelige handlingene, eller du ønsker å gjøre avtale om dåp eller vigsel, ta kontakt med menighetskontoret i ditt sokn.

Har du spørsmål om gravferd, feste av gravsted, stell av graver eller andre spørsmål relatert til kirkegård og kirkebygg, ta kontakt med kirkevergens kontor.

Kirkeverge
Dene Støe: 66 10 81 45 /
957 37 009

Konsulent
Helle Thode: 66 10 81 45 /
412 73 472

Prost Øvre Romerike
Liv Berg Krohn-Hansen:
907 38 416

Postadresse fellesrådet/
kirkevergen:
Postboks 470
2051 Jessheim

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"