Søndagstanker 9. juni 2019

Tekst: Joh 14,23-29

Søndagstanker

Søndag 9. juni

Pinsedag

Tekst: Joh 14,23-29

50 dager = Pinse

 

Så var de på plass i Øvresalen igjen, der de hadde hatt påskemåltidet sammen med Jesus. Nå var det gått 50 dager siden påske og disiplene hadde hatt mange opplevelser siden den gangen.

De hadde vært tilbake i Galilea hvor Jesus hadde møtt dem ved sjøen. For 10 dager siden hadde de møtt Jesus på Oljeberget hvor han hadde snakket med dem. Der hadde de fått misjonsbefalingen. De skulle gå ut i hele verden og gjøre alle folkeslag til disipler.

Det var litt av en oppgave for de 11 disiplene som var igjen og de skjønte nok ikke hvordan det skulle gå til. Men de hadde også fått beskjed om å vente.

I denne ventetiden snakket de sikkert om alt det Jesus hadde sagt dem og de husket nok at han i sin avskjedstale hadde han minnet dem om at han ville gå bort, men at «Talsmannen, Den hellige ånd, som Far skal sende i mitt navn, skal lære dere alt og minne dere om alt det jeg har sagt dere.»

Da nå en av jødenes høytider stod for døren samlet de seg igjen på Øvresalen.

Der opplevde de det Jesus hadde lovet. Den hellige Ånd gjorde redde og forsakte disipler til frimodige vitner om det de hadde sett og hørt. De kunne ikke forklare hvordan det skjedde, men slik begynte misjonsoppdraget.

Vi kan heller ikke forklare hva som skjer når den hellige Ånd møter oss i dag. Men gjennom Bibelens ord, fellesskapet med de andre som tror og gjennom bønnen, gjør den hellige Ånd noe med oss, til tross for at vi ikke er verdensmestere.

 

God pinse.

 

Steinar Tosterud

 

Kontaktinformasjon for Ullensaker Kirkelige Fellesråd

Dersom du har konkrete spørsmål om de kirkelige handlingene, eller du ønsker å gjøre avtale om dåp eller vigsel, ta kontakt med menighetskontoret i ditt sokn.

Har du spørsmål om gravferd, feste av gravsted, stell av graver eller andre spørsmål relatert til kirkegård og kirkebygg, ta kontakt med kirkevergens kontor.

Kirkeverge/daglig leder
Tor Tvethaug:
992 44 815

Avdelingsleder
Helle Thode: 66 10 81 45 /
412 73 472

Prost Øvre Romerike
Liv Berg Krohn-Hansen:
907 38 416

Konsulent
Dene Støe: 957 37 009

Postadresse fellesrådet/
kirkevergen:
Postboks 470
2051 Jessheim

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"