Søndagstanker 16.juli 2017

Søndagstanker

Søndag 16. juli

6. søndag i treenighetstiden

Luk 5,1-11

 

KALLET

 

Jesus har en kort tid forkynt det gode budskapet om Guds rike i synagogene, drevet ut onde ånder og helbredet syke. Nå står han ved Gennesaretsjøen og folket trenger seg på. Det ligger noen tomme båter ved stranden og Jesus setter seg i en av dem og begynner å undervise. Fiskerne som eide båtene satt i nærheten og skylte garnene. Kanskje hadde de hørt om Jesus fra før eller så skjønte de på folkemengden at dette var en viktig person. Peter gikk i hvert fall om bord i båten sin og rodde Jesus litt ut fra land så alle fikk høre det han hadde å si.

 

Så ba Jesus ham legge ut på dypet og kaste ut garnet. Det virker ikke som Peter hadde noe særlig lyst til det, for han var trøtt og det hadde allerede vist seg å være en dårlig dag for fiske. Men han lar Jesus få viljen sin og nå blir garnet fullt! Peter får et glimt av hvem Jesus er og dette leder ham til å vise Jesus stor ærefrykt. Og på samme måte som han kastet garnet, skifter han også karriere på Jesu ord, og følger ham.

 

Jesus kaller mennesker overalt. Peter var en syndig fisker. Det handler ikke om ferdigheter, yrke eller utdannelse, og heller ikke om å ha en moralsk uklanderlig fortid. Det handler om å svare når Jesus kaller. Der man er og slik man er. Det finnes ikke noen annen måte å følge Jesus på.

 

 

God søndag!

Lasse Thorvaldsen

Kontaktinformasjon for Ullensaker Kirkelige Fellesråd

Dersom du har konkrete spørsmål om de kirkelige handlingene, eller du ønsker å gjøre avtale om dåp eller vigsel, ta kontakt med menighetskontoret i ditt sokn.

Har du spørsmål om gravferd, feste av gravsted, stell av graver eller andre spørsmål relatert til kirkegård og kirkebygg, ta kontakt med kirkevergens kontor.

Kirkeverge
Dene Støe: 66 10 81 45 /
957 37 009

Konsulent
Helle Thode: 66 10 81 45 /
412 73 472

Prost Øvre Romerike
Liv Berg Krohn-Hansen:
907 38 416

Postadresse fellesrådet/
kirkevergen:
Postboks 470
2051 Jessheim

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"