Søndagstanker 2. desember 2018

Tekst: Matt 21,10-17 Jesus – kjendis og bråkmaker«Kom dere ut!» Jesus jaget alle som drev med handel på tempelplassen. Han sa: «Mitt hus skal kalles et bønnens hus. Men dere gjør det til en røverhule». Det blir bråk av sånt.

SØNDAGSTANKER

Søndag 2.desember

1.søndag i advent

Tekst: Matt 21,10-17

 

Jesus – kjendis og bråkmaker

«Kom dere ut!» Jesus jaget alle som drev med handel på tempelplassen. Han sa: «Mitt hus skal kalles et bønnens hus. Men dere gjør det til en røverhule». Det blir bråk av sånt.

Hva er viktig? Det viktige er å leve et levende liv.  Da trenger vi å leve sammen med ham som er selve livet. Hva gjorde han? Han kalte mennesker til fellesskap med Gud og med hverandre, og han var ikke redd for å være tydelig slik at menneskene den gang kunne skjønne hvor viktig dette var.

Det ble bråk – men det var noen som ikke ble jaget eller som trakk seg unna da Jesus veltet bord og kastet ut handelsfolk. Det står at de blinde og lamme kom til ham. De som ikke kunne se og de som ikke kunne gå oppsøkte Jesus. De hadde hørt at han kunne hjelpe dem, og han gjorde det. Han helbredet dem.

Å leve sammen med Jesus betyr å oppdage hva det viktigste i livet er. Det er at du er et medmenneske, at du bryr deg – ikke om å bli rikere, penere, mer populær – men at du bryr deg om det menneske som det er enkelt å overse fordi det ikke syns om du ikke velger å se ham eller henne. Jesus ser, og han kan lære deg å se den som nettopp trenger å møte deg.

Kanskje nettopp du er et menneske som prøver å være usynlig fordi du ikke syns du er noe verdt. Så kler du på deg en maske, en rolle som ikke er deg, eller du bare unngår å bli sett. Jesus – kjendisen og bråkmakeren – han er opptatt av å se, anerkjenne og verdsette den som kjenner seg liten.

 

Tormod Kleiven

 

Kontaktinformasjon for Ullensaker Kirkelige Fellesråd

Dersom du har konkrete spørsmål om de kirkelige handlingene, eller du ønsker å gjøre avtale om dåp eller vigsel, ta kontakt med menighetskontoret i ditt sokn.

Har du spørsmål om gravferd, feste av gravsted, stell av graver eller andre spørsmål relatert til kirkegård og kirkebygg, ta kontakt med kirkevergens kontor.

Kst. kirkeverge
Helle Thode: 66 10 81 45 /
412 73 472

Prost Øvre Romerike
Liv Berg Krohn-Hansen:
907 38 416

Konsulent
Dene Støe: 957 37 009

Postadresse fellesrådet/
kirkevergen:
Postboks 470
2051 Jessheim

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"