Søndagstanker 21. oktober 2018

SøndagstankerSøndag 21. oktober22. søndag i treenighetstidenOrdspråkene 6,20-23Hold fast på budeneDenne søndagen har sin prekentekst fra det gamle Testamente, fra Salomos ordspråk:Hold fast på din fars bud, min sønn, forkast ikke rettledning fra din mor! Bind dem alltid til ditt hjerte, knytt dem om halsen!

Søndagstanker
Søndag 21. oktober
22. søndag i treenighetstiden
Ordspråkene 6,20-23
Hold fast på budene
Denne søndagen har sin prekentekst fra det gamle Testamente, fra Salomos ordspråk:
Hold fast på din fars bud, min sønn, forkast ikke rettledning fra din mor!
 Bind dem alltid til ditt hjerte, knytt dem om halsen!
 Når du går, skal de lede deg, når du ligger, skal de verne deg, og når du våkner, skal de tale til deg. For budet er en lykt, rettledningen et lys, formaning og tilrettevisning er veien til livet.
I den jødiske tradisjon har man alltid hatt hjelpemidler som skal hjelpe den enkelte til å huske på Guds ord og bud. Som når man kommer inn i et jødisk hjem, står det en liten boks ved døra som kalles Mesusa. Inni den er det skrevet litt fra Bibelen. Alle som kommer inn, tar på den og minner seg selv på at Guds bud er viktig. Eller at man på bønnesjalet har dusker med 5 knuter som skal minne om de 5 mosebøkene.
I den norske virkelighet er vi ikke flinke til å ha slike ting som skal minne oss om vårt tro, bortsett fra kanskje en ting: Korset.
Da konfirmantene i Furuset denne våren ble konfirmert, fikk de et lite trekors om halsen. Det som gledet meg, var at jeg så dem bruke dette korset også etter konfirmasjonen. Andre hadde også et lite sølvkors som de bar for å minne seg selv og andre på at de bar med seg troen på Jesus.
Ha en god helg.
Steinar Tosterud

Kontaktinformasjon for Ullensaker Kirkelige Fellesråd

Dersom du har konkrete spørsmål om de kirkelige handlingene, eller du ønsker å gjøre avtale om dåp eller vigsel, ta kontakt med menighetskontoret i ditt sokn.

Har du spørsmål om gravferd, feste av gravsted, stell av graver eller andre spørsmål relatert til kirkegård og kirkebygg, ta kontakt med kirkevergens kontor.

Kst. kirkeverge
Helle Thode: 66 10 81 45 /
412 73 472

Prost Øvre Romerike
Liv Berg Krohn-Hansen:
907 38 416

Konsulent
Dene Støe: 957 37 009

Postadresse fellesrådet/
kirkevergen:
Postboks 470
2051 Jessheim

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"