Søndagstanker 24. februar 2019

Søndagstanker Søndag 24. februarKristi forklarelsesdag Luk 9,28-36

Søndagstanker

Søndag 24. februar

Kristi forklarelsesdag

Luk 9,28-36

 

DE SÅ HAN

 

Jesus hadde vært sammen med disiplene ved Cæsarea Filippi. Der hadde han fortalt dem at når de kom opp til Jerusalem, ville han dø. Det var en tanke disiplene ikke likte og Peter sa at det ikke måtte hende ham. Men Jesus visste at det var slik veien hans var staket ut. Fristelsen i Peters svar gjorde at Jesus uttalte: Vik bak meg Satan.

Så er reisen opp til Jerusalem begynt, men på veien kommer de forbi et høyt fjell. I dag viser man Taborfjellet som dette stedet. Her tar Jesus med seg Peter, Jakob og Johannes opp på fjellet for å be. Men mens de ber blir Jesu ansikt forvandlet og klærne hans blir skinnende hvite. Da ser de at det er to menn som taler med Jesus, Moses og Elia.

Det er ikke sikkert disiplene forstod det med det samme. Men i jødedommen hadde det vokst fram en tradisjon om at Moses og Elia ville komme igjen før Messias skulle komme. (Moses og Elia hadde ifølge Det gamle testamente blitt tatt opp til himmelen uten at de ble lagt i en grav.)

Disiplene faller i en dyp søvn og da de våkner kommer det en sky og de hører en røst:» Dette er min sønn den utvalgte, Hør Ham.» Skyen letner og de ser bare Jesus.

Jeg kan vel tenke meg at de tre disiplene undret seg svært mye over hendelsen.

 

Det er de færreste av oss som får slike opplevelser, men jeg hadde en venn som ringte meg og fortalte at han hadde hatt besøk av Jesus. Et besøk som gjorde at han som hadde vært en ateist hele livet nå hadde fått en tro på Jesus som bar han gjennom døden.

 

Steinar Tosterud

Kontaktinformasjon for Ullensaker Kirkelige Fellesråd

Dersom du har konkrete spørsmål om de kirkelige handlingene, eller du ønsker å gjøre avtale om dåp eller vigsel, ta kontakt med menighetskontoret i ditt sokn.

Har du spørsmål om gravferd, feste av gravsted, stell av graver eller andre spørsmål relatert til kirkegård og kirkebygg, ta kontakt med kirkevergens kontor.

Kst. kirkeverge
Helle Thode: 66 10 81 45 /
412 73 472

Prost Øvre Romerike
Liv Berg Krohn-Hansen:
907 38 416

Konsulent
Dene Støe: 957 37 009

Postadresse fellesrådet/
kirkevergen:
Postboks 470
2051 Jessheim

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"