Søndagstanker 25. november 2018

Tekst: Matt 25,1-13 Ei lampe som lyserDet hjelper ikke å ha lommelykt uten batterier. Det var dårlig med elektrisitet da Jesus gikk på jorda, så fortellingen denne søndagen handler om oljelamper og ikke lommelykter. Men poenget er det samme.

SØNDAGSTANKER

Søndag 25.november

Domssøndag

Tekst: Matt 25,1-13

 

Ei lampe som lyser

Det hjelper ikke å ha lommelykt uten batterier. Det var dårlig med elektrisitet da Jesus gikk på jorda, så fortellingen denne søndagen handler om oljelamper og ikke lommelykter. Men poenget er det samme.

Ti brudepiker ventet på brudgommen, for når han kom skulle de bli med på festen. Men tida gikk, de ble trøtte og de sovnet. De våknet da de hørte at brudgommen var underveis. Da viste det seg at bare fem av dem hadde olje på lampa, og de trengte lys for å finne veien. De andre dro for å kjøpe oljen de trengte. Da de etter hvert kom fram til porten hvor alle bryllupsgjestene hadde gått inn, så var den låst. Innenfor var det fest, men de fikk ikke være med.

Jesus kaller disse fem brudepikene for uforstandige, mens de som hadde husket olje til lampa kalte han for kloke. Klokskap var ikke å være bedre og frommere enn de andre. Det var ikke intelligens, utseende eller rikdom som var målestokken. Det var å huske å ta med seg olje på lampa - eller batterier til lommelykta om du vil. Hvorfor var det så viktig? Ganske enkelt for å kunne vite hvor de skulle gå for å kunne være med på festen.

Jesus sier: «Jeg er verdens lys». Han har invitert oss med på himmelfesten, og han vil vise oss vei slik at vi kommer dit. Da hjelper det ikke å satse på indre styrke, fast tro og et skikkelig liv. Det handler bare om dette ene – å være sammen med han som er selve lyset som viser vei. Han vil gjerne være vår veiviser i livet og like inn i evigheten.

 

Tormod Kleiven

 

Kontaktinformasjon for Ullensaker Kirkelige Fellesråd

Dersom du har konkrete spørsmål om de kirkelige handlingene, eller du ønsker å gjøre avtale om dåp eller vigsel, ta kontakt med menighetskontoret i ditt sokn.

Har du spørsmål om gravferd, feste av gravsted, stell av graver eller andre spørsmål relatert til kirkegård og kirkebygg, ta kontakt med kirkevergens kontor.

Kst. kirkeverge
Helle Thode: 66 10 81 45 /
412 73 472

Prost Øvre Romerike
Liv Berg Krohn-Hansen:
907 38 416

Konsulent
Dene Støe: 957 37 009

Postadresse fellesrådet/
kirkevergen:
Postboks 470
2051 Jessheim

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"