Søndagstanker 28. oktober 2018

SøndagstankerSøndag 28. oktoberBots og bønnedagLuk. 18,9-14Bot og bedringJeg kan likevel innrømme det først som sist. Jeg har fått fartsbot en gang. 60 km. skiltet kom litt for brått på. Jeg er ikke stolt av det, men det har gjort at akkurat der passer jeg på å ikke kjøre for fort. Bota lærte meg altså noen ting. Så burde jeg nok ha hatt noen flere bøter seinere i livet, for jeg har nok ikke vært like oppmerksom.

Søndagstanker
Søndag 28. oktober
Bots og bønnedag
Luk. 18,9-14
Bot og bedring
Jeg kan likevel innrømme det først som sist. Jeg har fått fartsbot en gang. 60 km. skiltet kom litt for brått på. Jeg er ikke stolt av det, men det har gjort at akkurat der passer jeg på å ikke kjøre for fort. Bota lærte meg altså noen ting. Så burde jeg nok ha hatt noen flere bøter seinere i livet, for jeg har nok ikke vært like oppmerksom. Det betyr at jeg nok må stille meg ved siden av tolleren i dagens tekst, langt nede og si: Gud vær meg synder nådig.
Trafikkbota reparerte ingen ting. Den bare lærte meg noe. Men min mors bøter på bukser og tøy som hadde gått i stykker, de gjorde at tøyet kunne brukes fortsatt. De bøtene ga plaggene en ny start der det var gått i stykker.
Tolleren i templet fikk en ny start. Han innrømmet sin stilling overfor Gud, og Jesus sa: Han gikk hjem, rettferdig for Gud.
Vi kan få bruke bots og bønnedagen som en hjelp til å inne hvem vi er og samtidig få motta Jesu tilgivelse, slik at vi kan starte på ny.
Steinar Tosterud

Kontaktinformasjon for Ullensaker Kirkelige Fellesråd

Dersom du har konkrete spørsmål om de kirkelige handlingene, eller du ønsker å gjøre avtale om dåp eller vigsel, ta kontakt med menighetskontoret i ditt sokn.

Har du spørsmål om gravferd, feste av gravsted, stell av graver eller andre spørsmål relatert til kirkegård og kirkebygg, ta kontakt med kirkevergens kontor.

Kst. kirkeverge
Helle Thode: 66 10 81 45 /
412 73 472

Prost Øvre Romerike
Liv Berg Krohn-Hansen:
907 38 416

Konsulent
Dene Støe: 957 37 009

Postadresse fellesrådet/
kirkevergen:
Postboks 470
2051 Jessheim

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"