Søndagstanker 6. januar 2019

Å tro på Jesus. Det var ikke bare enkelt å følge Jesus på den tid Han gikk her på Jorda heller: Dagens tekst handler om det.

Søndagstanker

6.januar 2019

Kr. Åpenbaringsdag

Joh. 12,42-47

 

Å tro på Jesus

 

Det var ikke bare enkelt å følge Jesus på den tid Han gikk her på Jorda heller: Dagens tekst handler om det.

Fariseerne, som styrte i synagogene likte ikke Jesus. Derfor var det mange som trodde på Jesus i all hemmelighet. I dag er det andre fordommer mot oss kristne, vi kan bli oppfattet som vår tids fariseere, skinnhellige og hovmodige. Så det er nok mange som ber sin aftenbønn i stillhet, selv om du sjelden ser dem i kirken utenom dåp og begravelse. Kostnaden ved å være åpen blir for stor.

Uvettige kristne må nok ta noe av skylden for at det er blitt slik: Behovet for å skille mellom ”oss og dem” har tatt overhånd.

Jesus gjør ikke skille: Han vil at alle skal få være i lyset. Men, han dømmer ikke de som velger mørket. Han er kommet for å frelse, ikke dømme.

Men Jesus ropte ut: «Den som tror på meg, tror ikke på meg, men på ham som har sendt meg. Og den som ser meg, ser ham som har sendt meg. Som lys er jeg kommet til verden, for at ingen som tror på meg, skal bli i mørket. Den som hører mine ord og ikke holder fast på dem, dømmer ikke jeg. For jeg er ikke kommet for å dømme verden, men for å frelse verden.

 

Arne Andersen

Kontaktinformasjon for Ullensaker Kirkelige Fellesråd

Dersom du har konkrete spørsmål om de kirkelige handlingene, eller du ønsker å gjøre avtale om dåp eller vigsel, ta kontakt med menighetskontoret i ditt sokn.

Har du spørsmål om gravferd, feste av gravsted, stell av graver eller andre spørsmål relatert til kirkegård og kirkebygg, ta kontakt med kirkevergens kontor.

Kst. kirkeverge
Helle Thode: 66 10 81 45 /
412 73 472

Prost Øvre Romerike
Liv Berg Krohn-Hansen:
907 38 416

Konsulent
Dene Støe: 957 37 009

Postadresse fellesrådet/
kirkevergen:
Postboks 470
2051 Jessheim

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"