Har du rom for et barn som trenger å bli sett? Bli fosterhjem.

Et trygt og godt hjem er viktig for alle barn. Heldigvis har de fleste barn foreldre og foresatte som kan gi dem dette.

Dessverre er det noen barn som av ulike årsaker ikke kan bo hjemme. Foreldrene deres er som oftest glade i dem, men av ulike årsaker klarer de ikke å ivareta barnas behov for kjærlighet, for å bli sett og fulgt opp. Ofte vil hjelpetiltak fra barneverntjenesten støtte foreldrene til å barna en rimelig god oppvekst. Men noen barn må dessverre bo utenfor hjemmet, som regel i fosterhjem. Det kan være for en tidsavgrenset periode, andre vokser opp i fosterhjemmet.

Hvem kan bli fosterhjem? Alle barn er forskjellige, også fosterbarn! Behovene deres vil variere fra barn til barn. Alle trenger kjærlighet, men den vil måtte gi seg utslag på ulikt vis. Noen trenger å hjelpes til å ta plass, andre trenger først og fremst å bli satt grenser for. Noen skal ha mye kontakt med biologiske foreldre, andre lite. Noen liker best inneaktiviteter, andre vil helst være ute så mye som mulig.

Derfor er det behov for ulike typer fosterforeldre.

Kanskje har du rom for et barn som trenger å bli sett, eller kanskje du vet om noen som kan gi et barn et trygt hjem? Fortell om fosterhjem, og oppfordre de du møter direkte.

For mer informasjon: bufdir.no/fosterhjem. Her finner du informasjon om hva det vil si å være fosterhjem, og kontaktopplysninger til fosterhjemtjenesten der du bor.  

Kristne fosterhjem – ressurs eller utfordring?
Preses Olav Fykse Tveit møter barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad og fostermor Mette Lilleng til samtale om hva kristne familier kan bidra med som fosterfamilier, og hvilke utfordringer man kan møte - 2. juni kl. 08.30-09.30 på Den norske kirkes Youtube-kanal - https://youtu.be/cda-cro-8C8.

 

  bufetat.png            DNK fosterhjems.png
                                                 

 

KIRKEN SOM FOSTERHJEMAMBASSADØR
I likhet med flere andre organisasjoner har Den Norske Kirke underskrevet av tale med Bufdir/Bufetat, det statlige barnevernarbeidet, om å være ambassadørorganisasjon for fosterhjemtjenesten.

Dette innebærer at Kirken kan være med å bidra til at familier som vil gjøre en innsats for barn vurderer å melde seg som fosterhjem. Bufetat, sine fosterhjemtjenester arrangerer med jevne mellomrom kurs for par som vurderer dette. Fosterhjemtjenestene som er lokalisert nærmest Ås befinner seg i Sarpsborg og Lillestrøm. Her er det jevnlige informasjonsmøter, for tiden digitale, hvor man kan få informasjon om hva dette innebærer og stille spørsmål man lurer på.

Tidspunkt for disse finner man på bufdir.no/fosterhjem.

Prostidiakon Atle Eikeland er Borg bispedømme sin ressursperson på feltet og kan også kontaktes for nærmere informasjon.

Atle Eikeland

 

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"