Ønsker du å delta i sorggruppe i Ås?

Den første tiden etter dødsfallet er ofte vanskelig, og en søker støtte hos familie og venner. Sorgarbeidet tapper en for krefter og det kan være tungt å forholde seg til andre. Erfaringsmessig er det når det har gått en tid, at en vil ha mest utbytte av å delta i gruppe for å bearbeide de sår sorgen gir og hjelpe hverandre på veien videre.

Det at det er en fast gruppe gjør at en kan bli trygge på hverandre og etterhvert dele tanker som en synes det er vanskelig å ta fram i grupper som stadig skifter deltagere.

Om du tenker at dette er noe for deg – så ta kontakt.
Vi ønsker uansett en samtale med hver og en i forkant.

Gruppeledere er: Klara Jovik  og  Tone Merete Eng  

Sted: Ås frivilligsentral, Rådhusplassen 29, 3.etg

Her er datoene for gruppen:

20. april  kl 14.00 – 15.30

27. april  kl 14.00 – 15.30

4. mai  kl 14.00 – 15.30

11. mai   kl 14.00 – 15.30

1. juni  kl 14.00 – 15.30

 

Hva er sorggrupper? Hva kan du forvente av deltakelse i en sorggruppe?

Sorggrupper er en viktig form for rehabilitering etter dødsfall, og en vanlig formalisert måte for etterlatte å møtes på. Etterlatte møtes regelmessig, deler erfaringer og hjelper hverandre videre. Gruppene har gjerne en eller flere ledere, og består vanligvis av mellom 5–10 etterlatte. Her kan man snakke om det man har opplevd og den man har mistet, og ventilere reaksjoner og problemer av forskjellig art. Tema og innhold kan variere mellom å følge en strukturert mal med tema knyttet til rekkefølge og tid, eller å tilpasses mer gruppemedlemmenes ønsker om tema. 

For mange kan tanken på å dele personlige og private opplevelser i en gruppe være ubehagelig. Andre etterlatte fremhever spesielt at den gjenkjennelse og identifisering man føler med å møte andre som er i samme situasjon er det viktigste med sorggruppedeltakelse. Her kan man dele følelser og uttrykke sin sorg sammen med noen som ”virkelig forstår”, og de vonde opplevelsene anerkjennes og får plass. Man kan både gi og få gode råd og informasjon, og det kan også gi livsmot og håp ved at man ser og hører at det er mulig å komme videre i livet etter dødsfall.

Vanligvis skilles det mellom tre hovedformer for sorggrupper. Det finnes mange undertyper og samarbeidsformer av disse hovedformene.

Terapeutiske grupper er gjerne ledet av fagfolk som har særlig kompetanse om gruppeprosesser, sorgarbeid, krise- og traumereaksjoner. Gruppene har gjerne en problemløsende tilnærming, og lederen vil også ha et klarere ansvar og større mulighet for å vurdere den enkeltes behov.

Faglig styrte grupper har ofte kombinasjon av flere faggrupper som ledere. Man har en faglig begrunnelse for ledelsen, men trenger ikke å ha en terapeutisk målsetting for gruppen. Lederen har gjerne noe kompetanse om gruppeprosesser, sorgarbeid og krise- og traumereaksjoner.

Likemannsgrupper (selvstyrte grupper) er gjerne ledet av frivillige eller andre etterlatte (også kalt likemann). Man finner også rent selvstyrte grupper, som gjerne ikke har gruppeledere. Dette er mer treffpunkt mellom etterlatte, og tjener sosiale støttefunksjoner som kan være et supplement til sosial nettverksstøtte og faglig oppfølging.

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"