Gud er Gud om alle kirker er tomme! Trosopplæring i koronaens tegn

Hva skal man gjøre, når arbeidet en skal utføre egentlig består i å møte mennesker. Invitere barn og unge inn i kirka. Dele tro, tid, ting og talent. Og plutselig var det nettopp det vi ikke kunne gjøre lenger: møtes!

Vi kunne lagt oss flate. Tenkt at dette får vi ikke gjort. Sett på muligheter for å ta det igjen senere. Men når?

Nei, vi bestemte oss tidlig. Vi fortsetter som før. Vi forsøker å gjennomføre det vi har planlagt. Vi må bare finne andre måter. Kreativiteten blomstret i staben. Kan vi lage en quiz til påske som henger utenfor kirkene? Klart vi kan! Hva med påskevandring for konfirmanter? YouTube er svaret! Påskeeggjakt ble lagt ut som film på YouTube og Facebook, det gjorde også andakter og gudstjenester – og trosopplæring. Både i Nordby, Kroer og Ås har 6-åringer mottatt 6-årsbok i posten, siden de ikke kunne delta i gudstjenesten hvor de skulle mottatt den. Tårnagenter har gått natursti og løst oppdrag, de ble med opp i kirketårnet via skjermen, og både eldre og 1-2-3-åringer har mottatt en hilsen fra oss i posten. Plutselig ble brevsform ikke så dumt likevel – særlig når alt annet skjer på skjerm.

Selv om vi ikke har kunnet møtes, har vi vært der ute. Vi har invitert. Vi har delt tro, tid, ting og talent. Og ikke minst håp. Konfirmantene våre har tent massevis av håpslys. Nå tenner vi lys og håper på at vi snart kan møtes igjen for å gjøre disse tingene sammen – på samme sted.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"