Tur til Taizè med LOVED

LOVED, lederkurset for ungdomsmedarbeidere som er 17 år, tilbragte pinsen med 60 munker og tusen ungdommer fra forskjellige land i verden i Taizè i Frankrike.

Etter en tolv timer lang tur kom vi endelig frem til Taizè kl. 02.00 på natten, la oss for å sove og møtte trøtte og lite opplagte til morgenbønn kl. 08.15.

Våre to hele dager i Taizè gikk til bønn tre ganger om dagen, bibelgrupper fordelt etter alder og på tvers av kulturer, slik at engelskkunnskapen kom godt med! Vi ble også satt til forskjellige oppgaver som å lage mat til over tusen mennesker, severe maten, vaske gulv, rydde opp papirer etter kveldsbønn og lese opp bielvers på norsk under morgenbønn.

Alle vi som kommer tilreisende fra Skandinavia har en munk/Broder som ser ekstra etter oss. Så vi fikk sitte i en hage skjermet fra alle for å ha samtale med vår egen Broder Steven. Ungdommene ble kjent med ham og fikk stille ham spørsmål om det å leve som munk i Taizè. Dette møtet satte dype spor i oss alle.  

Vi kan med hånden på hjertet si at dette har vært en uforglemmelig tur og at vi definitivt kommer tilbake neste år. Neste LOVED kull kan bare glede seg!

Takk til Holmen menighet og Y’s Men for støtte, slik at vi fikk denne fantastiske opplevelsen!

Kontaktinformasjon for Holmen kirke

Adresse til Holmen kirke og kontor er Nesbruveien 55,

1396 Billingstad.

Telefon: 66 85 50 30

Org.nr. 971522437

Åpent kl. 9.00-15.00 mandag til torsdag, fredag til kl.14.00.