Nye retningslinjer ved gravferd i Asker

Fra og med 16. mars er alle kommunene i Viken satt på tiltaksnivå A. Dette gir nye rammer for gjennomføring av gravferder, og redegjør her for hvilke regler og retningslinjer som nå gjelder ved gravferder i Asker kommune.

Alle kommunene i Viken er satt på tiltaksnivå A, med virkning 16.3.-11.4. For aktiviteter i kirken følger vi Smittevernveileder for Den norske kirke. Denne er oppdatert 17.3.

For tiltaksnivå A gjelder at inntil 30 kan delta i gravferder når alle har faste, tilviste plasser. Nødvendig medvirkende utenfra kommer i tillegg til de 30. Personer som ikke bor sammen skal holde minst 1 meter avstand målt fra skulder til skulder i alle retninger. Arrangøren skal sørge for dette. 

Salmesang hører til kirkens ordning ved gravferd, uten at det nødvendigvis må være allsang. Bruk av solister eller innspillinger kan være gode alternativer. FHI anbefaler at det ved innendørs allsang bør være 2 meter mellom alle som ikke tilhører samme husstand. Dette er fordi sang har større smittepotensiale.

Den nasjonale forskriften for Viken påbyr bruk av munnbind i situasjoner hvor det ikke er mulig å holde 1 meter avstand. Vi anbefaler bruk av munnbind under hele gravferden.

Kontaktinformasjon for Gravplassmyndigheten i Asker

Postadresse: 
Gravplassmyndigheten i Asker
Kirkelia 5
1384 Asker

 

Besøksadresse:
Kirkelia 9
(kjelleren på Asker kapell)

Kontaktinformasjon:
Telefon: 66754095
gravferd.asker@kirken.no

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"