Østenstad Sangeri 20 år!

Jubileet feires med konsert søndag 20. september kl. 18.00 i Østenstad kirke

Østenstad sangeri, som ofte kalles bare «Sangeriet», ble startet i begynnelsen av 1999 av daværende kantor, Tor Henning Isaksen. Allerede samme høst tok nåværende kantor Kristin Hesselberg Meland over som dirigent. Siden har koret vært Kristins hjertebarn.

- I starten var det 15-20 medlemmer. Noen av dem er fortsatt med, og medlemstallet ligger i dag på rundt 40, forteller Kristin som selv er aktiv i å rekruttere nye sangere når sjansen byr seg.

- Koret er noe av det morsomste jeg holder på med! Det er en måte å forme musikk på gjennom å bruke andre mennesker. Man kan lage vakker musikk ved hjelp av helt vanlige mennesker som ikke trenger å være spesielt skolerte eller evnerike. Med litt jobbing får man det til, slår den entusiastiske dirigenten fast.

- Hvilke ambisjoner hadde du for kirkekoret da du startet?

- I utgangspunktet ønsket jeg at Sangeriet skulle være et kirkekor som skulle delta i gudstjenester. En klassisk messe hver Allehelgensdag og Magnificat på Maria budskapsdag, ønsket jeg også å få til.

Kantorens fokus på klassisk kirkemusikk har båret frukter. De to søndagene hvor Sangeriet satser stort, gjerne i samarbeid med profesjonelle solister og andre musikere fra nærområdet, er blitt godt besøkte gudstjenester som mange flere enn menighetens egne medlemmer setter pris på. For unge musikere fra kulturskolen, gir også samarbeidet nyttig erfaring:

- Det er morsomt og viktig å bruke lokale krefter. Samarbeid med folk som i utgangspunktet ikke er tett forbundet med kirken, gir dem kjennskap til både kirken og kirkemusikken.

Gjennom årene har Østenstad sangeri forsøkt seg på mange ulike stilarter, også mye som ligger nokså langt unna et klassisk kirkekors repertoar: Konsert med et russisk balalaikaorkester, gammeldansmesse sammen med Henning Sommerro, tangokonsert og samarbeid med Ytre Suløens Jazss-ensemble, Magnolia Brass Band og The Brazz Brothers, kan nevnes.

- Et musikalsk høydepunkt var likevel fremføringen av Mozarts «Requiem» med gode, profesjonelle musikere, mener Kristin. Hun var også en av drivkreftene bak oppsetningen av Mendelssohns «Elias», et samarbeidsprosjekt mellom alle fire kirkekor i Asker denne våren.

20-årsjubileet skal feires med konsert søndag 22. september i Østenstad kirke. Da kan publikum se fram til gjenhør med korets mange «klassikere» gjennom de siste 20 årene. Helgen deretter drar koristene på tur. Ferden går med Rørosbanen til selveste Bergstaden hvor Kristin trådde sine barnesko.

- Faren min var prest på Røros. Jeg er godt kjent i Røros kirke, fra sakristi til kirketårn. Det var der jeg så smått begynte å spille orgel også, forteller Østenstad menighets dedikerte kantor gjennom snart 20 år.

Kontaktinformasjon for Østenstad menighet

Besøksadresse/postadresse:

Østenstad kirke,

Gudolf Blakstads vei 40,

1392 Vettre

Tlf. 66754090

Sentralbordet er åpent hverdager kl. 09.00-15.00

Kontonummer: 1620 30 85242

Organisasjonsnummer: 976986458

Givertjeneste: Vipps 15370, merk Gave

Daglig leder: Liv Ruud

E-post: lr356@kirken.no

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"