Bryllup i Hurum

Ønsker dere å ha vielse i Hurum? Ta kontakt med fellestjenester på 66 75 40 90 for å avtale tid og sted.

Bryllup er en viktig begivenhet. Ekteskapsinngåelse eller vigsel er en offentlig handling og kan skje borgerlig eller kirkelig. I vitners nærvær gir to mennesker hverandre løfte om at de vil leve sammen resten av livet. En godkjent vigselsperson skal erklære at ekteskapet gyldig. Par som er borgelig viet kan i tillegg ha en kirkelig forbønnshandling for ekteskapet. 

De siste årene er det blitt mer vanlig med borgerlig vigsel, men fortsatt gifter halvparten av alle par seg i kirken. Mer informasjon og praktiske råd til dem som planlegger bryllup i kirken, finnes i lenkene under.

Ønsker dere vielse i en av våre kirker? Enten dere ønsker et stort tradisjonelt kirkebryllup eller en enkel seremoni med de aller nærmeste er vi glade for å delta på deres store dag.

Slik bestiller du tid:

Ta kontakt med kirkekontoret tlf 66 75 40 90 for å avtale tid og kirke. Vi tar i mot avtaler for vielser for "neste år" fra og med 1.mai. For vielser i inneværende år, er det bare å ta kontakt.

Last ned skjemaene. Dere trenger hvert deres eksemplar av erklæring før prøving av ekteskapsvilkårene. Dere trenger også ett eksemplar av forlovererklæring til hver av forloverene. Skjema får en hos folkeregistrene eller finner det på nettet.

Det er veldig viktig at dere sender med all nødvendig dokumentasjon. Hvilken dokumentasjon som skal legges ved finner dere på baksiden av skjema for prøving av ekteskapsvilkår.