Påsken er ikke avlyst!

Fram til 11. april er alle kommunene i Viken satt på tiltaksnivå A. Dette gir nye og begrensede rammer for kirkene i Asker. Vi vil selvsagt følge opp forskriften og intensjonen bak, selv om det betyr at vi dessverre ikke kan ha gudstjenester eller andre arrangementer i påsken. Heldigvis er påsken likevel ikke avlyst. Det døgnåpne rommet ved kirkens inngang er alltid åpent, og det er mulig å be prest eller en annen ansatt om samtale, bønn, lystenning eller nattverd inne i kirken.

Smittevernveileder for Den norske kirke ble oppdatert 17.3. Denne henviser til se covid-19-forskriftens kapittel 5A. Overskriften er forbud mot arrangementer, men at vi kan gjennomføre gravferder med inntil 30 tilstede og vielser med kun brudepar, vitner og vigsler tilstede. Dåp og dåpsgudstjenester er også mulig.

 

Her er de øvrige punktene:

  • Fritidsaktiviteter for voksne er forbudt. 
  • Innendørs fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år er forbudt. Vi kan i denne perioden ikke organisere barne- og ungdomsarbeidet innenfor trafikklysmodellen.
  • Fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år er på visse vilkår tillatt utendørs for grupper på inntil 10 personer. Det er for eksempel mulig å samle en konfirmantgruppe samles utendørs med 2 meter avstand.
  • Menighetene kan strømme gudstjenester og andre program. Ved digitale produksjoner er det grense på inntil 10, inkludert utøvere og de som lager produksjonen. Det skal være 2 meter avstand mellom hver medvirkende.
  • Menighetene kan holde kirkedørene åpne. Det vil være personell til stede, og vi vil unngå ansamlinger. Formålet med å kunne åpne kirkene er tilby samtaler, bønn, lystenning og nattverd for enkeltpersoner. Dette vil på menighetenes nettsider for eksempel kunne bli kunngjort som at «kirkedøren er åpen fra klokken […] til […]
  • Påbud om hjemmekontor, så langt dette er praktisk mulig.
  • En til en samtaler er tillatt. Det er dessverre ikke anledning til gruppesamtaler, slik som sorggrupper.

Til tross for alle begrensninger og belastninger som mange opplever i denne tiden: påskehåpet lever likevel! Følg med på menighetens nettsider, Askerkirken på Facebook og alle de digitale gudstjenestesendingene denne påsken.

Hold avstand – hold ut – hold sammen.

Kontaktinformasjon for Vardåsen menighet

Vardefaret 40, 1388 Borgen

Vardåsen kirke ligger på Borgen, like ved Borgen ungdomsskole.

vardasen.menighet.asker@kirken.no

Telefon: 6675 4090

Ansvarlig redaktør/nettredaktør: Kari Sorknes

Kontonummer: 1602 56 52278

Vippsnummer: 34970

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"