Jul med mening!

Mandag 2. november var det lang kø før åpningen av Julebutikken i Asker! Kirkens feltarbeid i Asker har også i år innredet et eget lokale med utelukkende julevarer, vegg i vegg med bruktbutikken.

Julebutikken ligger i Kirkeveien 220. Den er åpen klokken 10-15 mandag til torsdag fra 1. november og helt frem til jul. Her byr de på tradisjonsrik julestemning med brukte julekrybber, julefigurer, julekalendere, julekuler – kort sagt alt man kan sette jul- foran. Hyllene fylles med nye varer hver eneste uke frem til julaften, og bak kassen møter du frivillige Tone Backe.

Arbeidstiltaket

Bruktbutikken drives av Kirkens feltarbeid i Asker, og arbeidsmiljøet består av engasjerte frivillige, som arbeider sammen med dagarbeidere, medarbeidere som har en arbeidskontrakt for dagen, gjennom Arbeidstiltaket. Leder for arbeidstiltaket, Harald Heddan forteller at det viktigste de gjør er å skape trygge rammer, et sosialt arbeidsfellesskap og en normalisert arbeidsdag.

- I Arbeidstiltaket gjør man en jobb og skal få lov til å være sliten etter å ha gjort noe nyttig.

Han forteller videre at målet ikke er å maksimere omsetningen, men å skape en arena der man forholder seg til andre vennlige mennesker gjennom dagen og at kundene skal møtes av en god atmosfære.

- Dessuten er gjenbruk er i tråd med hele arbeidstiltakets filosofi. Her bruker vi arbeidskraft som ellers ikke ville vært benyttet, samtidig som vi gir nytt liv til gjenstander som noen ikke lenger har bruk for.

 Harald Heddan i julebutikken (Foto: Jørgen Svartvasmo)

Jul med mening

Kirkesjef John Grimsby i Asker er stolt av arbeidstiltaket og Julebutikken:

- Julebutikken i Kirkens feltarbeid gir jul med mening. Julen er for alle, og Arbeidstiltaket bidrar nettopp til å få alle med i meningsfull aktivitet. Så legg veien om julebutikken!

Kontaktinformasjon for Asker kirkelige fellesråd

Asker kirkelige fellesråd 

Besøksadresse:  Kirkelia 5, 

1384 Asker 

Telefon: 66754090 

Telefon- og besøkstid: 

Man-fre 09.00-15.00

E-post: post.asker@kirken.no

Ansvarlig redaktør: John Grimsby, kirkesjef i Asker

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"