Konfirmasjon

Konfirmasjonstiden er en tid for refleksjon og opplevelse. I løpet av konfirmasjonstiden får ungdommene vite mer om seg selv, kristendommen og Gud, - og om hva troen kan bety i hverdagen.

Konfirmasjon er en gammel tradisjon for å markere overgangen fra barn til voksen. Den norske kirkes ordning for konfirmasjon er i dag en forbønnshandling med bekreftelse av Guds løfter ved dåpen.

Konfirmasjon og dåp henger sammen. Derfor blir mange unge døpt i løpet av konfirmasjonstiden.

I Bjugn menighet har vi konfirmasjon i midten/slutten av mai måned; konfirmasjonsdatoer for 2017 er 20 mai (Jøssund), 21 mai (Nes), 27 mai (Hegvik) og 28 mai (Bjugn). Datoer for 2018 er: 19 mai (Jøssund), 20 mai (Nes), 26 mai (Hegvik) og 27 mai (Bjugn). Påmeldingen til konfirmasjon skjer på forsommeren året før.

Påmelding til konfirmasjonstiden i Bjugn 2017/2018

Konfirmantåret 2017/2018 starter etter sommeren. Vi i Bjugn menighet ønsker å invitere alle 8-klassinger og foresatte til informasjonsmøte 2. mai kl. 19.00 i Menighetshuset i Botngård. Der får dere vite mer om hva konfirmasjonstiden i Bjugn går ut på. Nederst på denne siden finner du link til konfirmantpåmelding. NB!!! FORTSATT MULIG Å MELDE PÅ SIN KONFIRMANT. TA KONTAKT.

Les mer

Spørsmål og svar

Unge mennesker spør om troen og livet, og det er ikke alltid like lett å svare. Vi har fått hjelp av prester i Den norske kirke til å gi enkle svar på vanskelige spørsmål. Vi håper at du får nytte av disse svarene.

Les mer

Det er veldig, veldig spesielt å være til

Her kan du se fire korte filmer som tar opp noen tema vi snakker om i konfirmasjonstiden.

Les mer