Innbruddet i Bodø Domkirke påvirker ikke programmet fremover

Natt til fredag 1.februar har det vært innbrudd og skadeverk i Bodø domkirke. Dette vil ikke påvirke programmet eller de planlagte aktiviteter fremover.

Daglig leder i Bodø domkirkes menighet, Line Elisabeth Aaselid sier det var et trist syn som møtte de ansatte når de kom på jobb i morgentimene idag. "Det har vært innbrudd og de fleste dørene i kontorfløyen i domkirka er skadet og bærer preg av å ha blitt brutt opp. I tillegg er døra inn til sakristiet også skadet", sier Aaselid.

Hun sier videre at mye tyder på at nattens "besøkende" helt klart har vært ute etter penger da alt annet ser ut til å være urørt og ikke viser tegn til skader så langt.

"Det er selvfølgelig veldig trist når slikt skjer, men tross skadeverket etter innbruddet, er vi veldig glad for at ingen ansatte var tilstede og at det ikke har ført til personskade blant våre ansatte." sier Aaselid.

Daglig leder sammen med driftsleder i Bodø kirkelige fellesråd, Bjørn Hansen, har nå satt igang tiltak for å få byttet alle skadede dører og låsesmed er i gang med bytting av låser i domkirka.

Line E. Aaselid sier også at nattens innbrudd påvirker verken det pågående bispevisitaset eller andre aktiviteter i Bodø domkirke. "Vi ansatte har brukt morgentimene på å rydde og fått ordnet slik at vi kan fortsette som planlagt. Så alle er hjertelig velkommen til domkirka som vanlig", sier Aaselid.

Kontaktinformasjon for Bodø kirkelige fellesråd

Bodø kirkekontor ligger i 2.etg i Storgata 29 i Bodø.

Kontoradresse: 
Storgata 29
8006 Bodø

E-post: post.bodo@kirken.no. Telefon: 755 00 300 

Åpningstid kirkekontoret: 
man-fre 09.00 -14.30
Telefontid: man-fre 09.00 - 14.30
Lunsj mellom 11.00 og 11.30 (sentralbordet er da stengt)

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"