Om Rønvik kirke

Rønvik kirke ligger i Rønvik sokn i Bodø Domprosti. Rønvik kirke er bygget i mur og ble oppført i 1997. Kirken har sirkelplan og 500 sitteplasser. Arkitekt: Reidar Berg, Arkitektstudio AS.

Rønvik kirke er en arbeidskirke med fasader i tre, oppført i 1997 etter tegninger av Bodø-arkitekten Reidar Berg i Arkitektstudio AS. Hovedmotivet for planløsningen er sirkelen. Over det sirkelformete kirkerommet er det et korsformet takoppløft med lysinnslipp. Korsarmene strekker seg utover rommets diameter og skaper nisjer i bueveggene for henholdsvis korparti, orgel og sidealter. Korsformens midtparti er båret av fire stålsøyler. Kirken har klokkestøpul foran inngangspartiet.

Det frittstående alterbildet i glass, Livsens tre, er laget av Halvdan Ljøsnes og viser sammenhengen mellom Livets tre og Korset. I følge kunstneren symboliserer rutemønsteret i bildet verden og menneskenes verk.

Døpefonten er plassert midt i kirkerommet mellom de fire stålsøylene. Over døpefonten henger en sirkelformet glasshimling med bilde av Helligåndsduen, laget av Halvdan Ljøsnes.

På veggene rundt kirkerommet henger Gunnar Torvunds kunstverk Korsvei, som består av til sammen fjorten relieffer og altertavlen over sidealteret. Disse relieffene viser de tolv stadiene i Jesu korsvandring til Golgata.
Kilder:
Malmbekk, Svein: Rønvik kirke.

Kontaktinformasjon for Rønvik og Kjerringøy

Postadresse: Storgata 29, 8006 Bodø

Besøksadresse: Amtmann Worsøes gate 28, 8012 Bodø

E-post: ronvik.menighet@kirken.no

Telefon: 75 50 03 00 (felles sentralbord for alle kirker)

Man-Fre 09:00 - 14:30

Lunsj mellom 11:00 - 11:30 (sentralbordet er da stengt)

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"