Menighetssammenslåing,- ett år etter..

Skjerstad menighet og Misvær menighet ble slått sammen til en menighet fra 1.1.2015, og valgte i høst menighetsråd utfra én kandidatliste.

Skjerstad og Misvær menighet er, naturlig nok, navnet på den sammenslåtte menigheten, og soknegrensen tilsvarer grensene for tidligere Skjerstad kommune både mot Beiarn og Saltdal, - og mot menighetsgrensen til Saltstraumen menighet, - som er på Kvikstadheia.

Prosessen fram mot sammenslåing, ble satt i gang ved MR-vedtak tidlig på året i 2009. Det ble valgt 3 kandidater fra hver menighet til et felles MR høsten 2009, og forsøket ble videreført ved valget i 2011. Bispedømmerådet vedtok høsten 2014, etter søknad fra menighetene, at sammeslåing skulle finne sted fra 1.1.2015, selv om kirkevalget først skulle være i september.

Nå er nytt MR på plass, og arbeidet med å lage gode ordninger for EN og ikke lengre TO menigheten fortsetter. For de aller fleste som bor her, vil det ikke merkes stor forskjell fra tidligere drift.

Biskopens gudstjenesteforordning ( dvs. bestemmelse av hvor mange gudstjenester det skal være pr. år), er under revidering. Hva det vil ha å si for Skjerstad og Misvær menighet, er enda ikke bestemt. MR har uttalt seg om saken, og gått inn for å opprettholde langt flere gudstjenester enn det som Biskopens forslag la opp til.

Kontaktinformasjon for Skjerstad og Misvær menighet

Postadresse: Skjerstad og Misvær menighetskontor, 8100 Misvær

Kontoradresse: Tidligere kommunehus, Misvær

E-post: skjerstadmisvar.menighet@kirken.no

Telefon: 75 50 03 00 (felles sentralbord for alle kirker)

Man-Fre 09:00 - 14:30

Lunsj mellom 11:00 - 11:30 (sentralbordet er da stengt)

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"