Påsken i Fjell kirke

I en tid hvor vi ikke har lov til å åpne dørene i kirken og invitere til gudstjenester og arrangement, sender vi digitale gudstjenester på hver søndag og helligdag fra Fjell kirke. Vi håper det kan være godt å delta på. Likevel inviterer påsken i år til å markere den stille uken og påsken mer i hjemmet. Les mer om våre tilbud og våre anbefalinger her.

I påskeuken fortsetter vi med å sende gudstjenester på nett. Til forskjell fra mange andre menigheter har vi tradisjon for å feire hele gudstjenesten, i stor grad lik den vi ellers ville feiret under normale omstendigheter. Gudstjenestene strømmes stort sett direkte, men i påsken har vi gjort opptak som sendes på Skjærtorsdag, Langfredag og på Påskedag. Palmesøndagsgudstjenesten sendes direkte som vanlig. De fleste følger oss fra vår facebookside https://www.facebook.com/fjellkirke, men vi legger også ut en lenke direkte her fra hjemmesiden vår under hvert arrangement. Du kan velge å se direkte / når vi har premiere, eller du kan se i opptak når det passer deg. 

Vi sender følgende gudstjenester: 

Søndag 28. mars: Høymesse fra Fjell på Palmesøndag kl. 11 (direktesending)

Medvirkende: sokneprest Christoffer Tjelle, kantor Galina Trintsoukova, klokker Laila Kaasa, kirkevert  Grete Rognan. Ministranter er Edward Gabriel og Lilja Victoria. Solist er Aurora Grønnestad. Dagens kollekt går til Kristent Interkulturelt Arbeid (KIA). Du kan gi gaven med Vipps til 647886 (Takkoffer Fjell kirke). 

 

>

Torsdag 1. april: Skjærtorsdagsmesse fra Fjell kl. 11 (opptak - spilt inn 24. mars)

Medvirkende: dialogprest Ivar Flaten, diakon Signe Myklebust, sokneprest Christoffer Tjelle, kantor Galina Trintsoukova, klokker Turid Hallan Buarøy. Dagens kollekt går til Kirkens Bymisjons prosjekt "Gi det videre" her i Drammen. Du kan gi gaven med Vipps til 647886 (Takkoffer Fjell kirke)

Fredag 2. april: Økumenisk digital korsvandring kl. 11 (opptak fra ulike menigheter)

Mange menigheter og kirkesamfunn i Drammen har tradisjon for en økumenisk korsvandring på langfredag. Da går vi fra Strømsø kirke til Bragernes kirke og leser lidelsesberetningen, ber bønner og synger sammen på ulike stasjoner i byen. I år blir denne korsvandringen digital Ulike menigheter har spilt inn de forskjellige stasjonene på forhånd og dette er redigert sammen. Vi håper dette blir en fin og meningsfull måte å markere langfredagen på i år.  

Lørdag 3. april: Vi anbefaler Påskenattsmessen fra Bragernes kirke kl. 21 (direktesending)

Bli med på en flott og tradisjonell påskenattsmesse slik den feires hvert år i hovedkirken i byen. Du vil oppleve en rik liturgi og flott musikk i en gudstjeneste som er den viktigste gjennom hele året i mange kirkesamfunn i verden. Medvirkende: kantor Jørn Fevang, kapellan Margrete Schmidt Johansen (video), sokneprest Per Erik K. Brodal og kirketjener Morten L. Strand. Takkofferet går til Karisenteret i Egypt, et senter i vårt samarbeidsbispedømme for mennesker med psykisk utviklingshemming.
Gaven kan gis på VIPPSnr. 637 420. Her finner du en lenke til påskenattsmessen:  https://fb.me/e/156uUe9cL. Arrangør Bragernes menighet - Fjell menighet deler og anbefaler. 

Søndag 4. april: Høytidsmesse fra Fjell på Påskedag kl. 11 (opptak - spilt inn 24. mars)

Medvirkende: sokneprest Christoffer Tjelle, diakon Signe Myklebust, kantor Galina Trintsoukova, dialogprest Ivar Flaten, klokker Egil Fladmark og kirkevert Brit Fladmark. Solist er Ingeborg Stensland (alt). Dagens gave går til diakoniarbeidet i Fjell menighet. Du kan gi gaven med VIPPS til 647886.  

Andre anbefalinger fra Fjell kirke

Dette året må vi ta mer ansvar for påskeferingen hjemme. Det er mange gode programmer på NRK og på TV2. Ellers anbefaler vi nettsiden "Skjer i kirken" og Den norske kirkes hjemmeside: www.kirken.no. Den norske kirke har også en bra side på Facebook: https://www.facebook.com/dennorskekirke. Lik og følg den! En av de gode tingene som skjer der er "Ord for natten" som blir lagt ut hver kveld kl. 22. På vår egen hjemmeside har vår trosopplærer Kjersti Haave Reknes lagt ut en artikkel med tips om hvordan man kan finne ressurser for påskemarkering og feiring for barn og ungdom. 

Her lokalt i Drammen er det veldig forskjellig hvor aktive menighetene er på digitale plattformer. Vi synes spesielt Åssiden menighet har veldig fine musikkandakter. Sjekk ut deres facebookside her: https://www.facebook.com/testassiden. Også Bragernes menighet har en rik og god hjemmeside https://kirken.no/bragernes og facebookside https://www.facebook.com/bragerneskirke , med mye godt innhold. Blant annet sender de fine barnesamlinger nå i påsken!

Gode hilsener fra oss i Fjell kirke

Stab og menighetsråd ønsker alle en god og velsignet påskefeirning! Selv om det ikke er lov å møtes fysisk, så har vi lov til å møte enkeltmennesker. Ta gjerne kontakt med prest eller diakon om du ønsker en samtale, sjelesorg eller soknebud / enkeltnattverd. Kontaktinformasjon til oss finner du på hjemmesiden vår. 

 

Kontaktinformasjon for Drammen kirkelige fellesråd

Drammen kirkelige Fellesråd

Post- og besøksadresse:
Albums gate 8
3016 Drammen

Tlf: 32 98 91 00
Faks: 32 98 91 01
E-post: post.drammen@kirken.no

Åpningstider kirkekontoret: 
Man-fre kl. 09.00-15.00

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"