Dåpsliturgien

Dåp finner vanligvis sted i hovedgudstjenesten på søndagen. Familien kommer gjerne en liten halvtime i forkant og blir tatt imot av kirkeverten og presten. Vi har et eget lite dåpsventerom hvor man kan gjøre barnet klart for dåpsgudstjenesten.

Det er reserverte plasser til de nærmeste i dåpsfølget. Resten sitter der de selv ønsker. Gudstjenesten begynner med at dåpsbarnet og foreldrene deltar i inngangsprosesjonen sammen med prest og eventuelt andre medvirkende.

I Fjell kirke spør vi gjerne faddere og/eller andre representanter for dåpsfølget om å delta med skriftlesninger, takkebønnen for barnet og andre mindre liturgiske oppgaver. Har dåpsbarnet eldre søsken kan de mange steder også ha mindre oppgaver, som f.eks. å tørke av barnets hode. Dette blir avtalt med presten i forkant. Dåpsluen tas av før barnet bæres fram til døpefonten. Ved dåpshandlingen nevnes bare barnets fornavn (uten mellomnavn eller slektsnavn), men det fulle navn tas med i kunngjøringene i gudstjenesten.

Ved dåp av ungdommer og voksne, skjer det omtrent som beskrevet over, men dåpskandidaten vil da ofte føres inn i kirken uten ledsagere. Ordningen blir ellers tilpasset lokal skikk og behov i det enkelte tilfelle.

Les de fullstendige liturgiene i lenkene under.Kontaktinformasjon for Fjell menighet Drammen

Fjell kirke ligger i Solsvingen 90, 3034 Drammen

Kontoradresse: Solsvingen 90, 3034 Drammen

E-post: post.drammen@kirken.no

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"