En hilsen fra sokneprest Christoffer Tjelle

En hilsen fra sokneprest Christoffer Tjelle til Fjell menighet

Vi er midt oppe i en krevende og annerledes tid. Endringene har skjedd veldig fort, og de dramatiske tiltakene for å bekjempe coronavirusets utbredelse preger oss alle.

Her i Fjell kirke valgte vi å avlyse all aktivitet allerede på onsdag 11. mars, dagen før de store nasjonale tiltakene ble presentert. Som kirke vil vi stå i fremste rekke i denne dugnaden. Det handler om solidaritet med våre mest sårbare medmennesker og ikke mindre med helsevesenet som står foran store utfordringer.

Om aktivitetene her i kirken nå ligger nede, så er menigheten aktiv som aldri før. Vi har prioritert arbeidet med å holde kontakt med folk på telefon, og opplever at mange setter pris på en telefon fra kirken. Ønsker du å prate med oss? Ta kontakt med diakon Signe Myklebust (sm984@kirken.no / mobil 48075166) eller sokneprest Christoffer Tjelle (ct869@kirken.no / 93246983). Også kirkens andre ansatte er tilgjengelige og du finner kontaktinformasjon her på nettsiden vår.

Ved behov for praktisk bistand samarbeider vi med Drammen kommune som organiserer dette i bydelene (se https://www.drammen.kommune.no/tjenester/helse-omsorg/korona/frivillig/ ). Kommunen har også opprettet en egen hjelpetelefon 32 04 52 99 som man kan ringe om man har behov for bistand eller hjelp på andre måter. Ønsker du selv å melde deg som frivillig kan du gjøre det på den samme nettsiden.

Denne tiden er også en mulighet for kirken til å utforske og bruke alle de nye digitale kommunikasjonsmulighetene. Vi har fått «Gøy med musikk» og «Småbarnssang» som små filmsnutter, og er aktive på Facebook. Følg oss og utforsk også alle de andre flotte tilbudene som i disse dager  legges ut av ulike menigheter i den norske kirke (www.kirken.no)

Kirkens viktigste oppgave er nå, som alltid, å spre håp. Guds kjærlighet til oss mennesker og til hele skaperverket bærer oss selv når livet oppleves som truende. Vi kan få hvile i at vi alltid er båret i Guds hender og vi kan bli utfordret til selv å være Guds hender for andre. Det kan vi gjøre med en telefon, et smil og en hjelpende hånd.

Jeg vil hilse alle med en keltisk velsignelse, som vi ofte bruker på kveldsgudstjenestene i Fjell kirke:

Må din vei komme deg i møte, vinden alltid være bak din rygg, solens lys leke på ditt kinn, regnet falle vennlig mot din jord. Og må Guds gode hånd verne om deg til vi møtes igjen.

Må Gud velsigne og bevare oss alle!

Fjell kirke, tirsdag 24. mars 2020

Christoffer Tjelle sokneprest

Alt blir bra.jpg

Mange skoleelever over hele landet har i denne tiden blitt utfordret til å lage tegninger med teksten «Alt blir bra». Det er et konkret uttrykk for håp i en krevende tid. Kampanjen har sin inspirasjon fra en tilsvarende kampanje i Italia (#andratuttobene)

Kontaktinformasjon for Fjell menighet Drammen

Fjell kirke ligger i Solsvingen 90, 3034 Drammen

Kontoradresse: Solsvingen 90, 3034 Drammen

E-post: post.drammen@kirken.no

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"