Informasjon om aktuelle smitteverntiltak i Fjell kirke fra 5. januar 2021.

Nasjonale myndigheter og Drammen kommune strammer inn og viderefører koronatiltakene frem til og med 18. januar 2021. Alle gudstjenester og arrangementer - med unntak av åpen kirke, gravferder, enkle dåpshandlinger og vielser innstilles i denne perioden. Det er fortsatt mulig å gjøre avtale om samtaler og soknebud (nattverd). Hver søndag vil vi sende digitale gudstjenester (høymesse).

(Oppdatert 05.01.2021)

Her finner du oppdatert informasjon om hvilke smittevernregler som gjelder for gudstjenester, konserter og andre arrangementer i Fjell kirke og utleie av menighetslokalene. 

Regjeringen og Kirkerådet innførte nye nasjonale smittevernregler på nyåret. I tillegg har Drammen kommune videreført strenge smittevernregler pga. smittetrykket lokalt. I første omgang gjelder de nye reglene og anbefalingene frem til 18. januar 2021.

Gudstjenester og andre arrangementer
Frem til 18. januar innstiller vi alle arrangementer og gudstjenester (både innendørs og utendørs). Hver søndag vil det sendes gudstjeneste på vår hjemmeside og facebookside kl. 11.  

Begravelser/bisettelser
Begravelser og bisettelser gjennomføres med maksimalt 50 personer tilstede (færre dersom størrelsen på rommet tilsier at det ikke kan holdes nok avstand). Ved utbæring av kiste benyttes munnbind, dersom ikke alle som bærer tilhører samme husstand. Salmebøker eller program legges ut på plasser som kan benyttes, slik at det sikres minimum 1 meter mellom hver person. 2 meter dersom det synges salmer i gravferden. 

Dåp
Enkle dåpshandlinger kan gjennomføres med dåpsbarn/-kandidat, foreldre, søsken og faddere. Det bør være færrest mulig tilstede og aldri flere enn totalt 10 personer.

Vielser
Enkle vielser kan gjennomføres med kun brudepar og forlovere tilstede.

Åpen kirke
Kirken kan holdes åpen, men det kan maksimalt være 5 besøkende i kirken av gangen. Alle skal holde minst to meter avstand. 

Samtaler og soknebud (nattverd)
Det legges til rette for samtaler og soknebud (nattverd) innenfor de til enhver tid gjeldende smittevernregler. Ta kontakt for å gjøre avtale (Se kontaktinfo nederst i artikkelen).  Du kan også ringe kirkekontoret i Drammen på tlf. 32 98 91 00, så vil de formidle kontakt.

Utleie av menighetslokaler i Fjell kirke:
Utleie av menighetslokalene i Fjell kirke har vært svært begrenset helt fra mars 2020. Dette vil fortsatt være svært begrenset i den perioden vi er inne i.

Menighetskontoret på Fjell
Alle ansatte er pålagt i størst mulig grad å ha hjemmekontor. Dette betyr at ansatte ved Fjell kirke vil være mindre på kontoret enn vanlig. Ansatte nås best på epost og telefon. Du kan også ringe kirkekontoret i Drammen på tlf. 32 98 91 00, så vil de formidle kontakt.

Felles retningslinjer for det som holdes åpent: 

  • Edu syk eller har symptomer (også milde) på luftveisinfeksjoner, kan du ikke delta. Dette gjelder også tjenestegjørende/ansatte.
  • Er du i karantene (f.eks. fordi du for mindre enn 10 dager siden kom hjem fra et "rødt" land), kan du ikke delta. Dette gjelder også tjenestegjørende/ansatte.
  • Håndhilsing og klemming er forbudt 
  • Respekter anvisning om sitteplasser for å overholde avstandskravet 
  • Avstandskrav på minimum en meter mellom hver person for alle som ikke tilhører samme husstand. Alle må holde seg til de plassene de blir anvist.  
  • Krav til hygiene – benytt hånddesinfiserende middel som er satt fram 
  • Det stilles krav til navneregistrering ved ankomst – vi er forpliktet til å registrere alle for senere smittesporing dersom det kommer sykdomsutbrudd etter gudstjenesten/arrangementet.  Navnelisten benyttes ikke til noe dersom det ikke blir sykdomsutbrudd og listen makuleres forsvarlig etter 14 dager.  
  • Ved lystenning må kun det lyset man selv ønsker å tenne berøres.  Lyset står klart i lysgloben. Dersom du nettopp har spritet hendene, må du vente med lystenning, siden håndspriten kan antennes. Hold avstand ved lystenning.
  • Benker og stoler har 24 timers karantene før de kan benyttes igjen. Skal de benyttes tidligere, blir de vasket med såpevann. Alle felles berøringspunkter vaskes av ansatte/frivillige etter hvert arrangement. 

Ta kontakt dersom noe er uklart eller om du har spørsmål!

 

Kontaktinformasjon for Fjell menighet Drammen

Fjell kirke ligger i Solsvingen 90, 3034 Drammen

Kontoradresse: Solsvingen 90, 3034 Drammen

E-post: post.drammen@kirken.no

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"