Navnet minnelund ved Mjøndalen gravlund

Navnet minnelund har lenge vært etterspurt her i Mjøndalen. Derfor begynte vi på høsten i 2018 å planlegge og tegne en minnelund på Rygh.

På våren 2019 var tegninger og planlegging ferdig fra vår side og planene ble da sendt til Kirkevergen og deretter tatt opp i fellesrådet for godkjenning. Kirkevergen satt av penger til dette før kommunesammenslåingen og dermed kunne vi handle inn materialer til dette høsten 2019 i påvente av svar fra bispedømmerådet. Positivt svar kom våren 2020 og vi kunne da starte graving for fundament.

Selve muren som navneskiltene blir montert på er noe som heter Asak multimur, denne stables/limes rett på ett støpt fundament. Her gjorde vi på gravplassen alt arbeidet selv for å holde kostnadene nede. Det er montert to sittebenker som henger på muren samt belysning. På stien inn fra parkeringsplassen og til muren er det lagt skiferplater. Dette er skifer som ble lagt som stier imellom gravene på gravfeltet ved kapellet i Nedre Eiker, etter mange år ble disse overgrodd og var ikke lenger mulig å se. Etter en god innsats fra våre sommerhjelper ble alle disse skiferplatene gravd opp og gjort klare for gjenbruk.

I front av muren har vi satt i sammen en trekant av gamle jernbanesviller og fylt den med sand, denne vil fungere som vaseholder og et sted man kan sette lys. På hver side har vi også opparbeidet blomsterbed, disse blomsterbedene kommer vi på kirkegården til å plante i og holde i orden.


Kontaktinformasjon for Mjøndalen menighet

Mjøndalen kirke ligger i Vikveien 1, 3050 Mjøndalen.

Post- og besøksadresse:
Vikveien 1, 3050 Mjøndalen

Konto: 2220.31.04484
Vipps: #13986 - MJØNDALEN SOKN

Org.nr: 976 990 226

Epost: post.drammen@kirken.no

Telefonnummer: 32 98 91 00

Felleskontor for Den norske kirke i Drammen:
Albums gate 8
3016 Drammen
Telefon- og besøkstid:
man-fre kl. 09.00-15.00

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"