Publikumsinformasjon smittevern

Gudstjenester og andre arrangementer - med unntak av gravferde, aktiviteter for barn og unge og dåp/vielser uten gjester - innstilles fra 10. - 30. november 2020.

(Oppdatert 09.11.2020)

Her finner du oppdatert informasjon om hvilke smittevernregler som gjelder for gudstjenester, konserter og andre arrangementer i Nedre Eiker kirke og utleie av Nedre Eiker Menighetssenter. 

Regjeringen, Kirkerådet og Drammen kommune har innført strengere smittevernregler. Reglene gjelder fra og med tirsdag 10.11.20 og til og med 30.11.20.

Gudstjenester og andre arrangementer
Fra og med 10.11 til og med 30.11 innstiller vi samtlige arrangementer med unntak av begravelser og bisettelser og aktiviteter for barn og unge.

Dåp og vielser kan fortsatt gjennomføres, men uten gjester.

Arrangementer for barn og unge skjermes
Fritidsaktiviteter for barn og unge skjermes så langt det lar seg gjøre innenfor gjeldende regler. De som deltar i de ulike aktivitetene for barn og unge i kirken (kor, konfirmanter, trosopplæring m.m.) vil få utfyllende informasjon om hvordan den aktuelle aktiviteten tilrettelegges og smitteverntiltakene som vil bli gjennomført.

Felles retningslinjer for det som holdes åpent: 

 • Edu syk eller har symptomer (også milde) på luftveisinfeksjoner, kan du ikke delta. Dette gjelder også tjenestegjørende/ansatte.
 • Er du i karantene (f.eks. fordi du for mindre enn 10 dager siden kom hjem fra et "rødt" land), kan du ikke delta. Dette gjelder også tjenestegjørende/ansatte.
 • Håndhilsing og klemming er forbudt 
 • Respekter anvisning om sitteplasser for å overholde avstandskravet 
 • Avstandskrav på minimum en meter mellom hver person for alle som ikke tilhører samme husstand. Alle må holde seg til de plassene de blir anvist.  
 • Krav til hygiene – benytt hånddesinfiserende middel som er satt fram 
 • Det stilles krav til navneregistrering ved ankomst – vi er forpliktet til å registrere alle for senere smittesporing dersom det kommer sykdomsutbrudd etter gudstjenesten/arrangementet.  Navnelisten benyttes ikke til noe dersom det ikke blir sykdomsutbrudd og listen makuleres forsvarlig etter 14 dager. Ved noen gudstjenester og de fleste konserter vil det være mulig å forhåndsregistrere navn og kontaktinformasjon. 
 • Ved lystenning må kun det lyset man selv ønsker å tenne berøres.  Lyset står klart i lysgloben. Dersom du nettopp har spritet hendene, må du vente med lystenning, siden håndspriten kan antennes. Hold avstand ved lystenning.
 • Benker og stoler har 24 timers karantene før de kan benyttes igjen. Skal de benyttes tidligere, blir de vasket med såpevann. Alle felles berøringspunkter vaskes av ansatte/frivillige etter hvert arrangement. 


Spesielt for gravferd:

 • Fra 10.11.2020 er maksantallet på begravelser/bisettelser 50 personer. Dette tallet kan bli endret.
 • Salmebøker eller program legges ut på plasser som kan benyttes, slik at det sikres minimum 1 meter mellom hver person.
 • Det er heller ikke ved gravferder tillatt med håndhilsing og klemming.

Spesielt for Åpen kirke:

 • Nedre Eiker kirke vil være åpen ved bestemte tider (se egne oppslag ved kirken, på facebook og på hjemmesiden).
 • Det vil være et begrenset antall som slippes inn i kirken av gangen, slik at avstandskrav på minst to meter kan overholdes.
 • For å gi mulighet for flest mulig til å komme i åpen kirke, vil det være mulig for hver besøkende å være der i inntil 30 minutter.
 • Deler av kirkerommet vil være avstengt.

Utleie av Nedre Eiker Menighetssenter:

Utleie av Nedre Eiker Menighetssenter vil være svært begrenset i den perioden vi er inne i.

Ta kontakt dersom noe er uklart eller om du har spørsmål!

Kontaktinformasjon for Nedre Eiker menighet

Adresse:
Stensethallen 1, 3055 Krokstadelva

Telefon: 32 98 91 00
Åpent:   Kl. 10-14 Man - fre

Epost: post.drammen@kirken.no

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"