Menighetens årsmøte blir digitalt (Link i denne artikkelen)

Søndag 9. mai gjennomføres menighetens årsmøte digitalt. På årets menighetsmøte skal menigheten få uttale seg om menighetens nye liturgi for hovedgudstjenesten, altså hvordan vi gjennomfører gudstjenestene våre, som tas i bruk 1. pinsedag, 23. mai. Årsrapporten for både 2019 og 2020 vil også bli presentert.

Årets menighetsmøte blir arrangert digitalt søndag 9. mai kl. 13, da det på grunn av de forsterkede smittevernstiltakene fortsatt ikke er anledning til å samles fysisk. I denne saken vil vi presentere den største saken, nemlig liturgiendringen. I tillegg finner du menighetens årsrapport for 2020 og 2019 nederst. Disse vil bli gjennomgått på møtet.

For å komme inn på selve møtet, klikk her. Det er mulig å logge seg på fra ca.12.30. Logg gjerne på tidlig om du ønsker å prøve det ut. En enkel bruksanvisning finner du her. Om du ikke har tilgang på datamaskin er det mulig å delta via telefon. Ta kontakt med kapellan Andreas for informasjon om hvordan dette fungerer. Kontaktinfo finner du nederst i artikkelen.

Den største endringen i liturgien er at kirken nå har fått tre såkalte musikkserier, altså tre forskjellige rekker med musikk som kan benyttes i gudstjenesten. Menighetsrådet i Svelvik foreslår at Svelvik tar i bruk den såkalte "Allmenn serie 2". Denne serien kan brukes både med orgel og med band, og menighetsrådet føler at dette er en god musikkserie som både er lett å synge, og som treffer de fleste. De nye leddene kan du lytte til nederst i denne saken. Vi har dessverre ingen opptak av Hallelujah-leddet, men dette bør være kjent for de fleste fra før. Menighetsrådet har nemlig forelåstt å bruke refrenget til salmen "Dine hender er fulle av blomster" som hallelujah-ledd i våre gudstjenester. De leddene som ikke er nevnt her vil være som før.

Gudstjenesteliturgien ellers vil være ganske lik slik den har vært hittil. Det som vil være forskjellig er:

  • Syndsbekjennelsen flyttes frem til starten av gudstjenesten
  • Samlingsbønnen tilpasses med et nytt ledd, som følger kirkeårstiden
  • Det innføres et nytt halleluja-ledd i stede for salmen før evangelieteksten

Helt nederst i saken kan du laste ned eksempler på hvordan gudstjensten vil se ut med nattverd, med dåp, og med både nattverd og dåp.

Vi ønsker din tilbakemelding. Er det noe du lurer på, har du noen forslag, er det noe du reagerer på? Ta kontakt med oss, enten ved å bruke en av epostene eller telefonnummerene nederst i saken. Du kan også sende oss en melding på facebook eller instagram, da søker du opp "Kirken i Svelvik".

Kyrie

Gloria

Sanctus

Agnus Dei

Kontaktinformasjon for Svelvik Menighet

Adresser

Kontor: Storgaten 71A, 3060 Svelvik

Post: Postboks 40, 3061 Svelvik

Svelvik kirkekontor er stengt inntil videre. De ansatte er tilgjengelig på mobiltelefon og epost i vanlig åpningstid. Kirkekontorets telefonnummer er betjent.

Toppfoto: Glenn O. Olsen

 

 

Epost og telefon

Svelvik kirkekontor:                                   Telefon: 32 98 92 50                               E-post: post.svelvik@kirken.no

Drammen kirkelige fellesråd                     Telefon: 32 98 91 00                               E-post: post.drammen@kirken.no

 

 

Telefontid Svelvik:                               Tirs-Fre 09:00 - 14:30

Telefontid Drammen:                           Man-fre kl. 09:00-15:00

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"