Smittevern på gudstjenester (Oppdatert 04.05)

Nå er det igjen åpnet for gudstjenester i kirkene i Svelvik, og søndager, vanligvis kl. 11, er det gudstjeneste i en av våre tre kirker.  For at dette skal være trygt gjelder det noen enkle smittevernsregler. Merk at disse reglene kan endre seg på kort varsel. Vi vil forsøke å oppdatere denne siden så raskt det lar seg gjøre.

Vi er nå i gang med gudstjenester igjen i kirkene våre, og for at dette skal være trygt har menighetsrådet vedtatt en lokal smittevernsplan for kirkene i Svelvik. 

Det er nå kun tillatt med 10 deltakere på våre gudstjenester, ikke medregnet medvirkende. Vi rigger kirkerommet til slik at alle kan holde minst 2 meters avstand under hele gudstjenesten, med unntak av personer i samme husstand. Dette betyr at kapasiteten i kirkene våre er kraftig redusert, men vi tror at dette skal gå fint de fleste søndager. Vi oppfordrer de som kan til å melde seg på gudstjenestene på forhånd, slik at dere er sikret plass. Påmelding finner du her, og det er også mulig å ringe kirkekontoret på 32 98 92 50 for å reservere plass.

Det er ikke mulig å gjennomføre dåp i hovedgudstjenesten, og dåpsseremonier vil derfor bli flyttet til egne dåpsgudstjenester

I gudstjenestene våre er det krav til bruk av tilviste plasser. Når du ankommer kirken vil du få tildelt en plass, og du må bli værende på denne plassen utenom nattverdsutdelingen, eller ved eventuelle toalettbesøk. Ta kontakt med kirketjener eller en av de frivillige det er noe spesielt vi må ta hensyns til når det kommer til hvilken plass du får tildelt.

Det vil igjen bli mulig å feire nattverd, og dette vil foregå etter strenge regler, for å opprettholde smittevernet. Nærmere forklaring vil bli gitt under gudstjenesten.

Ellers er disse hovedprinsippene for trygge gudstjenester lagt til grunn:

  • Alle skal benytte munnbind når man ankommer og forlater kirken
  • Syke personer skal ikke delta eller være til stede
  • Gode rutiner for håndhygiene og renhold
  • God avstand og minst mulig kontakt mellom personer
  • Minst mulig felles bruk og berøring av inventar og utstyr

For å kunne ivareta behovet for effektiv smittesporing i etterkant, vil alle som deltar på gudstjenesten bli ført opp med navn og telefonnummer. Listen vil oppbevares trygt og makuleres etter 14 dager. 

 

 

 

Kontaktinformasjon for Svelvik Menighet

Adresser

Kontor: Storgaten 71A, 3060 Svelvik

Post: Postboks 40, 3061 Svelvik

Svelvik kirkekontor er stengt inntil videre. De ansatte er tilgjengelig på mobiltelefon og epost i vanlig åpningstid. Kirkekontorets telefonnummer er betjent.

Toppfoto: Glenn O. Olsen

 

 

Epost og telefon

Svelvik kirkekontor:                                   Telefon: 32 98 92 50                               E-post: post.svelvik@kirken.no

Drammen kirkelige fellesråd                     Telefon: 32 98 91 00                               E-post: post.drammen@kirken.no

 

 

Telefontid Svelvik:                               Tirs-Fre 09:00 - 14:30

Telefontid Drammen:                           Man-fre kl. 09:00-15:00

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"