Sammen som kirke i hele verden

Vil du bli med og støtte et viktig arbeid for utsatte barn og familier som bor i Kairo? Du kan støtte Stefanusalliansens viktige arbeid ved å gi en gave på kontonummer: 2535.40.20044 eller du kan bruke vipps: 542101. Merk offeret "Stefanusbarna"

I Kairo bor det tusenvis av familier som lever i og av storbyens søppel. Svelvik menighet støtter dette prosjektet som drives av organisasjonen Stefanusalliansen. Nå under Koronapandemien har vi lyst til å vise at vi står sammen som kirker over hele verden og strekker ut en hånd til de som lider mer enn oss.

Pengene går til de mest grunnleggende tingene. Folk som bor i slummen i Kairo livnærer seg i stor grad ved å selge det de finner på søppelfyllinga. Folk bor veldig tett, de har ikke innlagt vann og søppelet renner ut i gata. Alt er dekket av fluer og god hygiene er vanskelig. Dette gjør situasjonen under Korona-pandemien ekstra utfordrende for familier som bor her. En annen stor utfordring er en storm som har herjet i området der siden midten av mars. Den har ført til store ødeleggelser, ikke minst i slumområdene. Mange av de dårlige husene er ødelagte og folk er hjemløse.

Stefanusalliansen startet et samarbeid med Maggie Groban i 2005. Mamma Maggi er født og oppvokst i Egypt. Hun bestemte seg etter et besøk på Søppelfyllinga at hun ville vie livet sitt til å hjelpe barn og mennesker i slumområdene. Hun solgte det hun eide og ved hjelp av gode venner kom snart den første barnehagen i gang. Samtidig grunnla hun organisasjonen «Stefanusbarna» i 1989. Organisasjonen når hundretusenvis av barn i slummen av Egypt med utdanning, personlig oppfølging og åndelig veiledning. De sørger for ukentlig hjemmebesøk med mat, medisiner og annen praktisk oppfølging. Pr i dag er det godt over 60 barnehager i Egypt, startet av denne organisasjonen.  Det arrangeres leirer for barna, det drives yrkesskoler for tenåringer, samt gis førstehjelp, medisinsk hjelp og det deles ut mat og klær og «Mama Maggie» har nå rundt 1500 medarbeidere. Hun samarbeider også med biskop Thomas for å lindre nød og skape tro på fremtiden for tusenvis av fattige. Mange av dem er kristne, men den koptiske kirken er også forfulgt, så troen har tøffe kår.

Vi håper dere vil være med og gi til dette viktige arbeidet.

Kontaktinformasjon for Svelvik Menighet

Adresser

Kontor: Storgaten 71A, 3060 Svelvik

Post: Postboks 40, 3061 Svelvik

Svelvik kirkekontor er stengt inntil videre. De ansatte er tilgjengelig på mobiltelefon og epost i vanlig åpningstid. Kirkekontorets telefonnummer er betjent.

Toppfoto: Glenn O. Olsen

 

 

Epost og telefon

Svelvik kirkekontor:                                   Telefon: 32 98 92 50                               E-post: post.svelvik@kirken.no

Drammen kirkelige fellesråd                     Telefon: 32 98 91 00                               E-post: post.drammen@kirken.no

 

 

Telefontid Svelvik:                               Tirs-Fre 09:00 - 14:30

Telefontid Drammen:                           Man-fre kl. 09:00-15:00

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"