Kvinnenes internasjonale bønnedag ble arrangert for første gang i USA i 1887, og har siden bredt seg utover verden. Nå har over 170 land og regioner komiteer for denne dagen. Ønsket er å knytte ulike folk og tradisjoner sammen for økt forståelse og et tettere fellesskap.
Årets tema 2025: «Jeg har skapt deg unik, du er underfullt laget.» Salme 139.14.
Årets land: Cookøyene i Stillehavet. Årets program er utarbeidet av en økumenisk komite av kristne kvinner på Cookøyene.
Årets innsamlingsprosjekt støtter:
1. I samarbeid med Wycliffe Norge støtter vi arbeid med å trykke og distribuere barnebøker og barnebibler til de forskjellig språkgrupper på Cookøyene.
2. Gave til organisasjonen Menneskeverd i Norge i deres arbeid for vern om mennesket fra livets begynnelse til livets slutt.
«Kvinnenes internasjonale bønnedag er et imponerende økumenisk initiativ! Den feires hvert år i over 170 land. Den representerer et viktig bidrag for å bygge fellesskap og relasjoner mellom kulturer og ulike kristne tradisjoner. I tillegg legger den et viktig grunnlag for samhandling om en lang rekke diakonale utfordringer.» Erhard Hermansen, Generalsekretær i Norges Kristne Råd.
"På Kvinnenes internasjonale bønnedag binder vi verden sammen i bønn. Når vi våkner, har andre allerede bedt i øst og når vi går til hvile, fortsetter andre på bønneringen i vest.
«Takk for at din kirke aldri sover, mens jorden ruller uten stans. Ditt folk i vekselsang deg lover for nattens ro og dagens glans.» Det er flott å være en del av et verdensvidt økumenisk fellesskap av kristne kvinner som er forent i bønn og Guds ord." Inger Marie A. Oppegård, leder av bønnedagskomiteen.
Bønnedagen er et internasjonalt økumenisk prosjekt. Kvinnenes internasjonale arbeid i Norge ledes av en nasjonal komite som oppnevnes av Norges Kristne Råd. Norges Kristne Råd bistår komiteen med ulike sekretariatsoppgaver.