Kirken i Fredrikstad - en viktig samfunnsinstitusjon

48 710 deltagere på gudstjenester, 31 528 deltagere på kulturarrangementer, 640 gravferder, 405 konfirmerte, 104 vigsler og 1511 frivillige - er noen av nøkkeltallene for aktiviteten til Den norske kirke Fredrikstad i fjor.

- Vi har jobbet målbevisst med å utvikle kvalitet, kommunikasjon, frivillighet og samarbeid med lokale lag og foreninger, sier kirkeverge Gisle Kavli.

- Vi håper og tror at dette har bidratt til at kirken er en viktig samfunnsaktør i 2019. 

Samfunnet vårt er i store endringer. På det religiøse området betyr det større mangfold, økt frihet og mange valgmuligheter. Midt i dette endringsbildet ønsker Den norske kirke, som landets største trossamfunn, å være aktivt til stede i folks liv og hverdag.

Medlemmene som i september blir valgt inn i våre 10 menighetsråd og Borg bispedømmeråd, skal de neste fire årene bidra til at kirken vår har åpne dører, gode tjenestetilbud og rom for deg. De skal medvirke til at mennesker i alle livsfaser her i Fredrikstad møter en kirke som viser omsorg, formidler nåde og utfordrer til nestekjærlighet.

Avgjørende med demokratisk kirke

Den norske kirke ønsker at kirkens medlemmer skal kunne si sin mening og være med på påvirke hva slags kirke de vil ha. Derfor arrangeres demokratiske valg til både menighetsråd og Kirkemøtet hvert fjerde år. Alle medlemmer skal nå ha fått valgkort i posten, sammen med en liten brosjyre om kirken og valget. For å gjøre kirkevalget så enkelt som mulig for deg skjer det samtidig med kommunevalget, i nærliggende lokaler. Kirkens aldersgrense for å stemme er 15 år, og ikke 18, som i offentlige valg.

Gi din stemme!

Du kan delta i valget 8. og 9. september, og fram til 6. september kan du også forhåndsstemme i Kirkens hus. Dersom du bor eller oppholder deg et annet sted enn der du er registrert, kan du forhåndsstemme frem til 2.september. Den norske kirke har rom for ditt engasjement, enten du bruker kirken ofte eller sjelden. Vi vil være synlig til stede for folk, både medlemmer og andre.

Vær med på å påvirke - gi din stemme!

Visste du at …

  • Ved kirkevalget i 2015 stemte 520 023 kirkemedlemmer i hele landet. Det var en rekorddeltakelse på 15 prosent.
  • 3,1 millioner nordmenn har rett til å stemme ved Kirkevalget 8.-9. september.
  • Det er dåpen som gir medlemskap i Den norske kirke.
  • Ungdom har stemmerett i Kirkevalget fra året de fyller 15.
  • Et menighetsråd har 4-10 medlemmer. Medlemmene har ulik utdannings- og yrkesbakgrunn og mange er også aktive på andre arenaer i lokalsamfunnet.
  • Til sammen skal 12.000 rådsmedlemmer stemmes inn i Kirkevalget 2019.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"