Komponistjubileum over fire konserter

I forbindelse med 150-årsjubileet for den store orgelkomponisten Louis Viernes fødsel, spiller Guttorm Guleng alle hans seks orgelsymfonier på Glemmen-orgelet i løpet av 2020. Den første konserten er lørdag 15. februar kl. 13.00.

Symfoniene fordeles på fire lunsjkonserter spredd utover året. De to første konsertene blir henholdsvis lørdagene 15. februar og 24. april kl. 13.00.

Louis Vierne var organist i Notre Dame fra 1900 til han døde i 1937. Hans symfonier for orgel regnes blant den ypperste musikken i den fransk-romantiske symfoniske stilen.

- Denne musikken er både virtuos og publikumsvennlig. Det er bare å glede seg, sier kantor Trond Gilberg, som legger til at det er en musikalsk bragd å spille alle symfoniene.

- Orgelet i Glemmen har kraften og klangfargene som trengs til denne store musikken, sier Guttorm Guleng, som gleder seg til å dele musikken med publikum.

Guleng er til daglig hudlege i Fredrikstad, men også en fremragende konsertorganist. Han har fått undervisning hos blant andre Kåre Nordstoga i Oslo og Hans Fagius og Mikael Wahlin i København og Göteborg. Han har også vunnet priser for sitt spill.

Konsertene er gratis med kollekt ved utgangen.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"