Konfirmant 2020 - info

Her finner dere informasjon om avlyst leir, alternativt opplegg og litt mer om det vi vet om høstens konfirmasjoner.

Alternativ til leir
Det er med tungt hjerte vi dessverre må melde at årets konfirmantleir må avlyses. Grunnen er selvfølgelig restriksjoner i forhold til smittevern. Det er ikke mulig å etterkomme de reglene som er gjeldende med rundt 100 personer tett på et leirsted. Det er trist og vondt og vi har ventet i det lengste med å ta avgjørelsen, men slik ble det dessverre.

Vi kommer til å lage et alternativt opplegg med mindre grupper og uten overnatting. Dette blir selvfølgelig langt fra en erstatning for leir, men vi skal gjøre vårt beste for å lage noe gøy, spennende og interessant som kan gi gode opplevelser og minner. Dette kommer til å foregå ute i parker og skoger.

Dette vil foregå på ettermiddag/kveld 11. og 12. Juni og fordelt utover dagen/ettermiddagen 13. og 14. Juni. Alle konfirmantene får med dette 3 møtepunkter med sin gruppe – enten torsdag eller fredag + lørdag + søndag.
Dette blir altså samlinger både for junikonfirmantene og for leirkonfirmantene - med de gruppene de vanligvis har møtt opp sammen med.

Men det er veldig forståelig hvis dette er vanskelig å få tid til, så send en epost til (kribuc@fredrikstad.kirken.no) samlingene ikke er mulig å møte opp på. Det er også mulig å bytte oppmøtetid – men send en beskjed slik at vi har kontroll på at antallet ikke overskrider det vi har lov til.

Samlingene vil bestå av undervisning og moro og dere vil få treffe noen av ungdomslederne våre. Grunnet smittevernstiltak vil vi ikke kunne servere mat, men på hver samling vil konfirmantene få en liten, trygg og innpakket ting å tygge på.

Borgåsen finner dere her: https://goo.gl/maps/kiPCcpqwij871rWc9

 

Å gå glipp av leir er helt greit for noen, veldig fint for noen og veldig kjedelig for andre. Vi ønsker å kunne tilby leir til de som ønsker en morsom og spennende leiropplevelse! 
Denne leiren vil mest sannsynlig vare i en helg og er kun for de som har lyst, som et tillegg til det som nå har blitt en annerledes konfirmanttid. Har man ikke lyst til å være med på høstleir, er det helg greit :) 
Vi ber derfor alle om å svare på skjemaet dere finner på denne adressen: https://bit.ly/info_20_mai


Her får dere 2 spørsmål:
- om du/din konfirmant er interessert i å reise på leir dersom det blir et frivillig tilbud til høsten.
- om du/din konfirmant ønsker å bytte tidspunkt på konfirmasjonsdagen eller flytte konfirmasjonen til våren. Les mer om dette lenger nede.

 

Betaling for konfirmanttiden
Fordi det tidlig ble uklart om vi kunne gjennomføre leir har ikke faktura for konfirmanttiden blitt sendt ut – dette vil skje i løpet av Juni.
Denne vil da kun inneholde betaling for konfirmanttid uten leir (300,-). Dersom vi får til å arrangere leir til høsten vil dette betales for seg, for de som skulle være interesserte i å være med på dette tilbudet.
Og husk – er betaling vanskelig, ta kontakt med daglig leder i Glemmen menighet Morten Hauge! Han er veldig hyggelig og ønsker å hjelpe 😊

 

 

Konfirmasjoner til høsten
Det er fortsatt restriksjoner på hvor mange vi kan være tilstede i kirken samtidig. Dette handler både om et tak som er satt på antall mennesker samlet på et sted, men også størrelsen på kirkene (dette gjelder særlig Gamle Glemmen kirke).

Dersom de samme reglene gjelder i september som nå kan det kun være 200 tilstede i Glemmen kirke og kun 30 i Gamle Glemmen kirke. I Domkirken vil ikke dette være en utfordring.
Dette tilsvarer pr nå at hver konfirmant i Glemmen kan ha med seg 10-15 personer og i Gamle Glemmen kun 5.

Derfor ønsker vi å gi dere noen alternativer, som vi ønsker at dere svarer på i samme skjema som dere sier noe om konfirmanten ønsker å delta på leir eller ikke (som et helt frivillig tilbud).
Dere har i utgangspunktet 3 alternativer:
- beholde både dag og tid og få tilsendt informasjon i midten av Juni med antall hver konfirmant kan ha med seg
- si dere villig til å ha et annet tidspunkt samme dag, slik at vi kan ha flere gudstjenester og dermed fler gjester i kirken pr konfirmant
- flytte konfirmasjonen til 24. April 2021. Vi setter opp dette som et tilbud, slik at de som ønsker et slikt alternativ skal ha mulighet til det – i håp om at rammene for gjennomføring da er annerledes enn nå.

Nye tidspunkter:

5. sept – 13.30
13. sept – 12.30
19. sept – 14.30
20. sept – 13.00

 

 

Mvh. Andreas, Morten, Elise og Kristin.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"