Ny veterankafé

Da er det klart for ny veterankafé i Glemmen menighetssal! Tema er pårørende – det vil si veteraners pårørende.

Vi får besøk av psykiatrisk sykepleier Leif Nybøle ved Pårørendesenteret i Fredrikstad kommune. Kafeen holdes denne gangen fra kl. 17.00 til 19.00! Veteraner og pårørende er hjertelig velkommen! Kafeen holdes i menighetssalen i Glemmen kirke (med inngang fra «Torvbyen-siden».

Ønsket lavterskeltilbud i Fredrikstad

Litt bakgrunn for kafeen: I lengre tid har arrangøren, som selv er veteran fra internasjonale operasjoner, savnet et lavterskeltilbud til veteraner i Fredrikstad. Han begynte å jobbe med tanken om en kafé i Glemmen kirke, der veteraner kan komme en gang i måneden. Der vil de ha mulighet til å møte andre med samme bakgrunn, presten, og en fagperson innen emner som interesserer/berører veteraner og pårørende.

I samarbeid med prest i Glemmen kirke, Morten Zakariassen, ble det opprettet kontakt med veteranansvarlig i Fredrikstad kommune og flere andre faginstanser. I desember 2019 ble det arrangert et samarbeidsmøte om hvordan kafeen burde utformes, og hvilke fagpersoner det ville være viktig å invitere.

Veteraner utformer tilbudet selv

Veterankafeen er nå en realitet, og veteranene selv er med og å utforme kafeen til eget beste. Fagpersoner skal på de neste møtene holde foredrag om følgende tema:

  • Jus
  • Psykiatri
  • Familieterapi
  • Prestetjenesten
  • Politiet

Det vil stadig jobbes med å finne nye foredragsholdere innen emner som er nyttige for veteraner.

Lurer du på noe? Kontakt kaféansvarlig Rune Knutsen. Telefon: 936 67 256. Alternativt kan du kontakte prest Morten Zakariassen (se under).

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"