Kirkedagene på Rolvsøy

Praktisk informasjon

Fra:12.9.2019 - kl.14.20

Til:15.9.2019 - kl.15.20

Sted:Rolvsøy kirke, Rolvsøy menighetssenter

Arrangør:

Rolvsøy kirke har gleden av å invitere til Kirkedagene på Rolvsøy for aller første gang! Disse fire dagene fyller vi kirken vår og menighetssenteret med konserter og aktiviteter for alle aldre!

Kirken har en sentral plass i lokalsamfunnet vårt. Den er godt synlig fra hovedveien. Den er et sted der vi samles i glede og sorg. Noen søker dit ofte. Noen ved de store merkedagene i livet. Uansett - Rolvsøy kirke er der for alle. Det gleder vi oss til å vise disse dagene.

Og vi er ganske så fornøyde med programmet vi har satt sammen:

•       Torsdag 12. september blir det en riktig pangstart med arrangementet «Hele Rolvsøy synger». Her blir det allsang i Rolvsøy kirke ledet av ingen ringere enn stjerneparet Renate og Morten Gjerløw Larsen. På programmet står både Grand Prix-låter, jazz, salmer og musikalperler. Tid: kl. 19.00. Inngang: gratis, kollekt ved utgangen.

•       Fredag 13. september kl. 17.00 blir det ungdomsfestival utenfor kirken. Her blir det grilling, partytelt og pledd – alt helt gratis. Poprock-bandet EgoAlter kommer for å spille, noe de har gjort med stor suksess på mange konfirmantleirer. Og når stemningen virkelig er god, blir den bare enda bedre når det er klart for kampkveld! Her blir ungdommene delt i lag med egen ansiktsmaling og egne kamprop. Sammen skal de konkurrere i spinnville utfordringer som seigmannkasting, stuntpoesi, non-stop-flytting med sugerør, miming for livet og mye, mye mer.

•       Lørdag 14. september er det klart for en veletablert tradisjon i Rolvsøy menighetssenter: Lørdagstreffet! Treffet som starter kl. 11.00, har seniorer som målgruppe, og her er det fokus på hygge og samvær. Denne lørdagen kommer sogneprest Margaret Snilsberg og presenterer noen «lørdagstanker». Det blir også enkel lunsj, deretter musikk ved fiolinist Per Viggo Nilsen, og pianist Heidi Kaspersen. Inngang er gratis.

•       Kl. 17.00 er det barnas tur. Da setter Spiren barnekor og Rød barnegospel opp miljømusikalen «Å, så vakkert» av Hans Inge Fagervik. Det skjer i Rolvsøy kirke og barna, som går i 1. til 4. skoletrinn, fremfører et sterkt budskap: «Jorda må repareres og det nytter å tro på forandring. Vi kan alle begynne å dele for å skape mer rettferdighet.»

•       Søndag 11.00 er det fest for hele bygda i Rolvsøy kirke! Da blir det bygdegudstjeneste og høsttakkefest i ett. Bygdekvinnelaget dekorerer hele kirka, og det musikk med festpreg. Rolvsøy kirkekor deltar selvsagt også. Lag og foreninger fra hele Rolvsøy er invitert til å bidra under gudstjenesten. Og så må man selvsagt ikke gå glipp av det bugnende kakebordet til kirkekaffen i etterkant!

Kirkedagene på Rolvsøy har mottatt støtte fra flere ulike parter for å kunne gjennomføre arrangementet. Vi vil takke Fredrikstad kirkelige fellesråd, Borg bispedømme, Rolvsøy menighetsråd og alle tre lokalsamfunnsutvalg på Rolvsøy (Hauge, Rekustad og Nylende). Uten dere hadde vi ikke fått dette til!