- Vi er mye mer enn gudstjenester

Torsdag 12. september inviterer kirken i Rolvsøy hele bygda til fest! Den skal vare fire dager til ende og har fått navnet Kirkedagene på Rolvsøy.

- Kirkedagene er et helt nytt konsept, og vi gleder oss veldig til disse fire dagene, sier Ivar S. Haugen, organist i Rolvsøy kirke.

- Hensikten er å synliggjøre kirka og vise at vi også har en viktig plass i lokalsamfunnet, fortsetter Ivar.

- Og vise at det skjer mye mer i kirken enn gudstjenester, supplerer Madeléne Leidland, menighetspedagog i Rolvsøy kirke.

Begge er initiativtakere til arrangementet som har fått støtte fra Borg bispedømme i forbindelse med årets 50-årsjubileum. Ivar og Madeléne håper at Kirkedagene kan bli et årlig arrangement til erstatning for den tidligere Bygdedagen i Rolvsøy. Med seg på laget har de også engasjerte medlemmer av menighetsrådet og kirkestaben.

Spenstig program

Og det er jammen et spenstig program som venter – med aktiviteter for alle aldersgrupper!

Torsdag 12. september blir det en riktig pangstart med arrangementet «Hele Rolvsøy synger». Her blir det allsang i Rolvsøy kirke ledet av ingen ringere enn stjerneparet Renate og Morten Gjerløw Larsen.

- Det er noe som skjer når vi hører en sang og når vi synger med, sier Renate, som gleder seg veldig til sangkvelden.

På programmet står både Grand Prix-låter, jazz, salmer og musikalperler. Det meste blir allsang, men Renate og Morten kommer også til å fremføre noen sanger som duo. Publikum får selvfølgelig alle tekster opp på storskjerm, så her er det bare å lene seg tilbake, synge med det nebbet du har og riktig råkose deg med resten av bygda!

Tid: kl. 19.00. Inngang: gratis, kollekt ved utgangen.

Spinnville utfordringer!

Fredag 13. september drar Madeléne og medhjelpere i gang en egen ungdomsfestival utenfor kirken. Her blir det grilling, partytelt og pledd fra ettermiddag til kveld.

- Her skal det bli skikkelig festivalstemning, håper været tillater sitting på gresset, sier Madeléne.

Poprock-bandet EgoAlter kommer for å spille, noe de har gjort med stor suksess på mange konfirmantleirer. Og når stemningen virkelig er god, blir den bare enda bedre når det er klart for kampkveld! Her blir ungdommene delt i lag med egen ansiktsmaling og egne kamprop.

Sammen skal de konkurrere i en rekke spinnville utfordringer som seigmannkasting, stuntpoesi, non-stop-flytting med sugerør, miming for livet og mye, mye mer. Vinnerlaget kåres av en jury som visstnok er mottakelig for både smisk og bestikkelser. Kvelden avsluttes ca. kl. 22.00 med en «lynmesse» i kirka for de som vil være med.

- Festivalen er for ungdom fra 8. trinn og oppover. Vi ønsker å vise at vi satser på ungdom og at kirka er et sted å være også for dem. Troende eller ikke troende. Kristne eller ungdommer med andre religioner. Det er en del av kirkens samfunnsoppdrag, sier Madeléne.

Tid: kl. 17.00 til 22.00. Inngang: gratis.

Hygge og samvær

Lørdag 14. september er det klart for en veletablert tradisjon i Rolvsøy menighetssenter: Lørdagstreffet! Treffet har seniorer som målgruppe, og her er det fokus på hygge og samvær. Denne lørdagen kommer sogneprest Margaret Snilsberg og presenterer noen «lørdagstanker». Det blir også enkel lunsj, deretter musikk ved fiolinist Per Viggo Nilsen, og pianist Heidi Kaspersen. Inngang er gratis.

For mange kan dette være en mulighet til å være med på deres første lørdagstreff. Treffet er populært, også på grunn av sin årlige utflukt med buss. Treffdeltakerne har tidligere reist til Prøysenhuset og Hadeland Glassverk. I år høst venter en ny utflukt til et spennende sted!

Tid: kl. 11.00. Inngang: gratis.

Barn med sterkt budskap

Lørdag ettermiddag er det barnas tur. Da setter Spiren barnekor og Rød barnegospel opp miljømusikalen «Å, så vakkert» av Hans Inge Fagervik. Det skjer i Rolvsøy kirke og barna, som går i 1. til 4. skoletrinn, fremfører et sterkt budskap: «Jorda må repareres og det nytter å tro på forandring. Vi kan alle begynne å dele for å skape mer rettferdighet.»

Musikalen, som består av sangnumre og fortelling, fremføres med fullt band. Begge barnekor ligger nå i høytrening, og organist Ivar lover en forestilling som både beveger og sjarmerer!

Tid: kl. 17.00. Inngang: kr 100.

Bygdefellesskap og bugnende kakebord

Søndag formiddag er det fest for hele bygda i Rolvsøy kirke! Da blir det bygdegudstjeneste og høsttakkefest i ett. Bygdekvinnelaget dekorerer hele kirka, og det musikk med festpreg og fremføring av Ivars egen jubileumssalme – i anledning bispedømmets 50-årsjubileum! Rolvsøy kirkekor deltar selvsagt også.

Lag og foreninger fra hele Rolvsøy er invitert til å bidra under gudstjenesten. Med dette håper kirken i Rolvsøy å engasjere noen som normalt ikke deltar på gudstjenester. Og at mennesker kan komme sammen og snakke med nye mennesker.

- Så må man jo heller ikke glemme det bugnende kakebordet til kirkekaffen i etterkant. Her i kirken har vi en egen komité for slikt. Og den innfrir alltid! lover Ivar.

Tid: kl. 11.00

Kontaktinformasjon for Rolvsøy menighet

ROLVSØY KIRKE, kapell og menighetssenter ligger samlet i Kirkeveien 50.

 

KONTAKT OSS

E-post: rolvsoy-menig@fredrikstad.kirken.no

KIRKETORGET

I Fredrikstad betjener alle menighetene i Fredrikstad.

Kirketorget er åpent mandag til fredag kl.09.00-15.00.

Telefon: 69 95 98 00.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"