Nye smitteverntiltak i Gran kommune

Med de nye smitteverntiltakene fra kommunen kan vi kun ha 20 deltakere på gudstjeneste og maks 50 ved begravelser ut november.

I går 10. november, kom Gran kommune ut med nye lokale smittevernregler i samarbeid med Lunner kommune:

De nye lokale reglene er strengere enn de nasjonale reglene fra Regjeringen av 6. november og oppdatert smittevernveileder fra Dnk, og følgende tiltak må vi rette oss etter:

  • Kun tillatt med 20 deltakere på gudstjenester ut november - medvirkende i tillegg.
  • Ved bisettelser og begravelser kan antallet deltakere ikke overstige 50 - medvirkende i tillegg.
  • Alle deltakere skal ha faste sitteplasser i arrangementer som foregår innendørs, og det er ikke mulig å ta inn flere i kirken selv om noen tilhører samme husstand.

Vi tolker forskriften slik at vi kan opprettholde konfirmantundervisningen i kirka, med maks grense på 20 deltakere. Vi må se nærmere på hvordan trosopplæringsaktiviteter i forhold til de yngste kan gjennomføres på en god og trygg måte. 

Intensjonen er at vi skal møte færrest mulig i denne perioden og holde oss mest mulig hjemme.

Det er kun gudstjenester som gjelder nå. Andre aktiviteter som omvisninger, utleie med mange deltakere, andre type arrangementer, konserter og annet står i fare for å bli avlyst. 

Munnbind skal brukes når man ikke kan holde 1 meters avstand, men denne avstandsregelen skal vi klare å overholde. Vi skal derfor ikke pålegge folk å bruke munnbind.

Planlagte arrangementer i desember må vi se an, men det er klart det begrenser seg dersom det fortsatt er klare antallsbegrensninger. Vi må tenke alternativt og kreativt for å gjennomføre planlagte arrangementer.

Vi ønsker hverandre lykke til!

Med vennlig hilsen
Ole-Jakob Dyrnes

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"