- Vi kan faktisk gjøre en forskjell

20. mars tar konfirmanter, foreldre og andre frivillige med innsamlingsbøsser og banker på byens dører for å redde liv. - Bra at vi får muligheten til å hjelpe, synes fem konfirmanter fra Skåredalen.

Vi prater med konfirmantene Adine Sjursen, Tuva Alfredsen, Thelma Aase, Madeleine Eriksen og Maria Skjoldevik etter inspirasjonssamlingen de har hatt i Vår Frelsers menighetshus før Fasteaksjonen. Sammen med foreldre har de sett film og hørt fakta, vært med på aksjons-quiz og sunget velsignelsen til slutt. En god del timer av konfirmantundervisningen blir brukt til å forberede og bli med på Kirkens Nødhjelps fasteaksjon.
- Hva synes dere om at innsamlingsaksjonen er en del av konfirmanttiden?
- Det er veldig bra at vi kan få muligheten til å hjelpe til! Kjekt å få være med på noe viktig. Det er ikke hver dag vi gjør noe sånt, svarer Tuva Alfredsen, og jentene nikker enig. 
- Det gjør inntrykk å se videoene og høre fakta om vannmangel, sier Adine Sjursen.

- Jeg kan bidra
Tema for fasteaksjonen er "Ja vi elsker dette vannet". I kriser er tilgang på vann avgjørende for liv og død, og Kirkens Nødhjelp har laget et informasjonsopplegg for konfirmanter som både forklarer og bevisstgjør. Og ikke minst: motiverer, ifølge jentene.
- Jeg personlig har ikke tenkt så mye over dette temaet før. Men det jeg har hørt i dag, gjorde egentlig veldig sterkt inntrykk. Jeg tenker at jeg er en som kan bidra. Det er nesten så jeg får lyst å reise ned og hjelpe, forteller Maria Skjoldevik.
- Ja, jeg blir motivert til å gjøre en innsats. Vi kan faktisk gjøre en forskjell. Det koster bare 200 kroner å gi noen tilgang på rent vann resten av livet. Det er mye for andre, men lite for oss, konstaterer Tuva Alfredsen.

Håper å slå fjorårets innsamlingssum
Jentene er rett og slett svært fornøyde med samlingen de har vært med på.
- Dette er et veldig bra opplegg! Så bra at de setter oss istand til å være med på denne innsamlingen.
- Og så er det kjekt å treffes på fritiden og bli bedre kjent med hverandre, legger Thelma Aase til.
- Hva håper dere vil skje på tirsdag den 20. mars, da dere skal gå rundt med bøsser?
- Jeg håper vi samler inn mer enn de gjorde i fjor! smiler Madeleine Eriksen. - Det er motiverende å prøve å slå tidligere rekorder. Jeg håper folk gir masse penger!

Bli med på aksjonen!
I Vår Frelsers menighet går konfirmantene sammen med foresatte på innsamlingsrunden, i tillegg til rundt 30 frivillige bøssebærere. Også i Skåre og Rossabø menigheter går konfirmanter og frivillige sammen. 

Jo flere som er med, jo mer penger blir samlet inn til livsviktig nødhjelp! Ta kontakt med Jon Erik i Vår Frelsers, Reidun i Skåre eller Ingunn i Rossabø (se under) hvis du har lyst på en tur med mening!

Kontaktinformasjon for Haugesund kirkelige fellesråd

Haugesund kirkekontor ligger i andre etasje i Vår Frelsers
menighetshus i Haugesund sentrum.

Vår Frelsers kapell har adresse Viljarshaugen 40, 5538 Haugesund

Kontoradresse: 
Skåregaten 145
5527 Haugesund 

Postadresse: 
Postboks 612 
5501 Haugesund

E-post: post.haugesund@kirken.no
Telefon:       52809500
Fax:             52809501
Åpningstid:   Man-fre 08.00-15.30
Org.nr.: 976 993 454