Går en ny veg for å fortelle om trosopplæring

"Min veg" er et nytt nett-verktøy for å nå enda lengre ut med informasjon om trosopplæring i Haugesund. – Vi måtte gjøre noe for å nærme oss målet om trosopplæring for alle døpte, sier sokneprest Arnt Johan Vistnes.

Lørdag 15. juni arrangerte menighetene i Haugesund "Trosopplæringens dag" i sentrum av byen, og lanserte samtidig et splitter nytt nettsted. 

Flanellograf-fortellinger i speidertelt, skattejakt i Vår Frelsers kirke, popcorn og hoppeslott skapte stor aktivitet midt i gågata. I tillegg ble det delt ut et stort antall mobil-rense-brikker med påskriften "Rens mobilen for flekker, samtidig som du sjekker: Minveg.no".

– Vi arrangerer Trosopplæringens dag for å øke oppmerksomheten rundt alt det fine arbeidet vi har i menighetene og få flere med på det. Samtidig bruker vi anledningen til å reklamere for den nye nettsiden Min veg. Det er en nettmodul som skal forenkle og forbedre kommunikasjonen rundt trosopplæringstiltakene våre i Rossabø, Vår Frelsers og Skåre. Målet er at det skal være like naturlig å følge trosopplæringsprogrammet som vaksinasjonsprogrammet, smiler sokneprest Arnt Johan Vistnes.

– Trenger en egen portal
Nettstedet er utviklet av Iversen Skogen reklamebyrå (nå tada.no) i samarbeid med menighetene, og skal være en base for både målrettet og bred annonsering av de ulike trosopplæringstiltakene. På Min veg.no er hovedmilepælene i de tidsavgrensede tiltakene i menighetene oppført: dåp, fireårsbok, seksårsbok, Tårnagenter, Lys Våken og konfirmasjon. Foreldre kan registrere barnas fødselsår og få mail om neste tiltak for deres barn. Nettstedet kommer i tillegg til menighetenes egne nettsider, og fører også den besøkende videre til menighetens nettsider.

– Siden trosopplæringsarbeidet i menigheten ofte er så stort og uoversiktelig, trenger vi en egen og mer effektiv nettportal inn til det. Min veg.no er en nettmodul som vi har utviklet, men som etter hvert også andre menigheter kan ta ibruk for å kommuniserer tiltakene sine enda bedre til den rette målgruppen, forteller soknepresten.

– I kirka er vi ofte så travle med alle de gode tiltakene vi har, at vi kan glemme ut å få ut god nok informasjon til de vi inviterer. Det er viktig at noen tar utfordringen med å gjøre dette arbeidet grundig, sier kapellan Einar Andreassen, før han fortsetter å dele ut mobil-rens med nettadressen, og slå av en prat med forbipasserende i varmen.
– Faktisk forteller svært mange at de er eller har vært med på en aktivitet for barn i en av menighetene, konstaterer han fornøyd

Kontaktinformasjon for Haugesund kirkelige fellesråd

Haugesund kirkekontor ligger i andre etasje i Vår Frelsers
menighetshus i Haugesund sentrum.

Vår Frelsers kapell har adresse Viljarshaugen 40, 5538 Haugesund

Kontoradresse: 
Skåregaten 145
5527 Haugesund 

Postadresse: 
Postboks 612 
5501 Haugesund

E-post: post.haugesund@kirken.no
Telefon:       52809500
Åpningstid:   Man-fre 08.00-15.30
Org.nr.: 976 993 454

Konto nr.: 3330.30.48206

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"