Gravferd i Haugesund

Haugesund kirkelige fellesråd er ansvarlig gravferdsmyndighet for hele kommunens befolkning, uavhengig av tro, livssyn eller kulturell bakgrunn.

Mange følelser melder seg i møte med død og gravferd. Mest vanlig er sorg, savn, vemod, men også mange andre følelser og reaksjoner kan oppstå. Koronasituasjonen gjør at mange vil oppleve at dette blir enda vanskeligere. De fleste lar derfor et begravelsesbyrå ta hånd om alle praktiske gjøremål i forbindelse med dødsfall.

Det oppstår mange spørsmål

Pårørende må ta stilling til en rekke praktiske, juridiske og økonomiske spørsmål. Det må blant annet tas valg om seremoni, form for gravferd (begravelse eller bisettelse) og hvor gravlegging skal finne sted. De pårørende bestemmer også hvem som skal være formelt ansvarlig for gravferden og hvem som skal stå ansvarlig for gravstedet i tiden etterpå (feste).

Det vil alltid komme til ulike utgifter avhengig av de valgene en tar, og om en er folkeregistrert i Haugesund eller i en annen kommune. Priser finner dere i en lenke lenger nede på siden.

Gravferdsmyndigheten sine oppgaver

Kirkevergen er ansvarlig for å tilrettelegge seremonilokalet, skaffe prest og organist. Kirkevergen ser til at regler og restriksjoner i forbindelse med seremoniene blir overholdt. I tillegg sørger kirkevergen for at kirkegårdene forvaltes og driftes i henhold til lovverket.

 

Korona

Det er for tiden en del begrensninger i forbindelse med gravferd, og det kan komme flere endringer på kort varsel.  Både prester og begravelsesbyråer er til enhver tid oppdatert på de regler og restriksjoner som gjelder og vil kunne veilede dere slik at dere kan ta de valgene som passer best for dere.

 

Viktigste reguleringene som gjelder i dagens situasjon pr. 22.2.2021 er:

Begravelsen er for maksimalt 50 personer, inkludert personalet (fra begravelsesbyrå, organist, prest/seremonimester osv). Regelen om en meters avstand er viktigere enn antallet. Det skal aldri være flere gjester enn at det kan være 1 meters avstand. Dette innebærer at det er seremonistedet som legger størst begrensinger på antall deltagere. 

I Vår Frelsers kapell er det kun anledning til 25 deltagere dersom det skal være sang, 50 dersom det kun er framført musikk.

Vi minner om at våre kirkebygg kan ta flere deltagere enn hva kapellet på Vår Frelsres gravlund kan gjøre, men dette gjelder ikke under de gjeldende reglene.

Ingen skal sitte nærmere hverandre enn 1 meter, både på sidene og foran/bak

Eventuelle blomster skal bæres av pårørende/familie - ikke personalet.

Unngå sammenstimling ved graven.

Det skal føres lister over alle som er tilstede

Vennligst respekter bestemmelsene vi er underlagt.

Kontaktinformasjon for Haugesund kirkelige fellesråd

Haugesund kirkekontor ligger i andre etasje i Vår Frelsers
menighetshus i Haugesund sentrum.

Vår Frelsers kapell har adresse Viljarshaugen 40, 5538 Haugesund

Kontoradresse: 
Skåregaten 145
5527 Haugesund 

Postadresse: 
Postboks 612 
5501 Haugesund

E-post: post.haugesund@kirken.no
Telefon:       52809500
Åpningstid:   Man-fre 08.00-15.30
Org.nr.: 976 993 454

Konto nr.: 3330.30.48206

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"