Kjære Hurdal menighet

Det er en rar og uforutsigbar tid for oss alle akkurat nå. Det som for noen uker siden var hverdagslig er plutselig unntaket, og det som var unntaket, er blitt hverdagen. Vi kan ikke leve livene våre som vi vanligvis gjør.

Vi kan heller ikke møtes som menighet som vi vanligvis gjør. Det er ikke mulig å trimme eller samles på Kirketunet i løpet av uka. Kaffen er ikke lenger varm, butikken og kirka er ikke åpen på tirsdager. Småtrolltrallbarna må synge og tralle hjemme, som er der de aller fleste av oss holder oss nå om dagen. Vi kan heller ikke samles i kirka søndag morgen, for å be sammen, og samles rundt Ordet og Bordet.

Vi må brått finne nye måter å være kirke på. Heldigvis har aldri kirke først og fremst vært bygget vi samles i, men menneskene som samles. Gud har aldri latt seg begrense av mangelen på et hus, og det trenger ikke vi heller. Vi er fortsatt en del av Guds familie og Guds kirke, selv om vi må være det mer isolert og gjennom andre plattformer enn vi ellers samles på. Vi må tenke nytt, se hva slags muligheter vi fortsatt har, tross begrensningene.

Derfor legger vi nedenfor ut linker til gudstjenester og fellesskap vi kan være en del av, selv om vi fortsatt sitter hjemme i hver vår stue.

https://kirken.no/nb-NO/om-kirken/digitale%20fellesskap/gudstjenester/

https://nettkirken.no/

https://kirken.no/nb-NO/om-kirken/digitale%20fellesskap/fellesskap%20i%20b%C3%B8n%20lystenning%20og%20samtale/

På søndag er det Maria budskapsdag, vi skulle delt ut barnebibler til 6-åringer, og hørt om Marias første møte med engelen Gabriel. Han sa til henne:

«Frykt ikke, Maria! For du har funnet nåde hos Gud.
Hør! Du skal bli med barn og føde en sønn,
og du skal gi ham navnet Jesus.
Han skal være stor og kalles Den høyestes Sønn,
og Herren Gud skal gi ham hans far Davids trone.
Han skal være konge over Jakobs hus til evig tid;
det skal ikke være ende på hans kongedømme.»

(Luk 1,30-33)

Disse ordene kan vi minne oss om hvem vi tror på. Om hverdagen er fylt av ensomhet, frykt, bekymring og uro, eller etterlengtet hvile, langsomhet og fellesskap. Uansett kan vi alle få løfte blikket til den Gud som ikke en uforutsigbar og skiftende Gud, men en trofast og evig Gud.  Det har ikke endret seg, selv om hverdagene våre har endret seg. Han skal være konge (…) til evig tid; det skal ikke være ende på hans kongedømme.

Selv om ikke kontoret eller kirka er åpent som vanlig, er vi fortsatt tilgjengelige for dere på telefon og mail. Ta kontakt om dere lurer på noe, eller bare trenger noen å prate med. Vi er her for dere!

Hilsen Hurdal kirkekontor v/sogneprest Hilde Kristine Sando Modalsli

Kontaktinfo finnes nedenfor!

Kontaktinformasjon for Eidsvoll og Hurdal kirkelige fellesråd

Post- og besøksadresse:  Torget 7,

2090 Hurdal

Epost: hurdal@kirken.no

Telefon: 63965220

Besøkstid/Tlf. tid:

Torsdag og fredag kl 1000-1400

Hurdal kirke: Skrukkelivegen 1

Kirketunet: Skrukkelivegen 5

Skrukkeli kapell:
Skrukkelivegen 170

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"