Clara Schumann 200år

Kvinnelig komponist i fokus - konsert i Kampen kirke 17. november. I år er det 200 år siden komponisten og pianisten Clara Schumann ble født. Mot sin fars vilje giftet hun seg med komponisten Robert Schumann: sammen fikk de åtte barn. På den tiden var det svært uvanlig at en kvinne fikk lov til å utfolde seg kreativt - og da særlig hvis hun var gift med en profilert komponist. Clara var intet unntak, og gjorde karriere stort sett som utøvende konsertpianist - en fremragende sådann.

I våre dager er Clara Schumanns egne komposisjoner blitt gjenoppdaget, og de viser seg å være fullt på høyde med musikken til hennes mann - ja, noen ville si t.o.m. at de er bedre! Mange kreative kvinner har altså levd i skyggen av "de store menn", men nå har vi heldigvis en annen innstilling, og artister som pianisten Sara Aimée Smiseth reiser nå landet rundt og løfter frem disse glemte skikkelser. Hun kommer også til Kampen kirke 17. november med et program som setter Clara Schumanns musikk i sammenheng med annen musikk fra hennes samtid - bl.a. Liszt, Brahms og Mendelssohn. Sara Aimée vil videre fortelle fra Caras liv og virksomhet slik at vi får innblikk i hennes kreative prosesser og samtidens musikkultur. dette blir en uforglemmelig kveld!

Kontaktinformasjon for Kampen menighet

Kampen kirke ligger i Bøgata 1, på Thorbjørn Egners plass.

Kontor/post: Ekebergveien 1C, 0192 Oslo. Kirken: Bøgata 1, 0655 Oslo. Menighetshuset: Normannsgata 55, 0655 Oslo.

E-post: post.kampen.oslo@kirken.no Telefon: 23 62 91 60. Telefon- og besøkstid: Man–Fre 10–14

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"